Menü megnyitása

Csorvási Nikolett

Csorvási Nikolett
Születési év: 
1993
Lakhely: 
Székesfehérvár
Tehetségterület: 
Geomorfológia
Mentorok: 

Miért fontos számodra ez a program?
A program számomra inspiráló közeget teremtett, és olyan személyes és szakmai kapcsolatokat kaptam tőle, melyek meghatározóak az életemben.

Miért érzed/érezted úgy, hogy szükséged van mentorra?
Ennek 2 oka is van. Egyrészt szerettem volna kutatási irányt váltani, új módszereket megismerni és alkalmazni, amiben egy tapasztalt mentor tud leginkább segítséget nyújtani. A másik ok, hogy külföldről visszatérve - ahol 1 évig nem foglalkoztam kutatással az oktatói munkám mellett - elveszettnek éreztem magam, szükségem volt arra, hogy valaki mellett dolgozhassak, csapatban.

Mitől más egy mentori segítség, mint egy tanári/szülői segítség?
A mentornak rálátása van a szakmájára, megvan a kapcsolati hálója, amivel segíteni tudja a mentoráltját. Egy tanár/szülő aligha rendelkezik ezekkel. A mentor - mivel maga is átélte ugyanezt - pontosan tudja, érti, mivel segítheti a fejlődésünket.

Miért ajánlanád egy barátodnak, hogy keressen mentort?
A kutatás elején a mentor irányt tud mutatni, segít abban, hogy a diák ne vesszen el a témában. Később pedig kölcsönösen inspiráló, építő munkakapcsolat alakulhat ki. Mind szakmailag, mind emberileg mindkét fél hihetetlenül sokat gazdagszik a mentorálás ideje alatt.

Mit kaptál eddig a programtól?
Nem lehet eléggé hangsúlyozni mennyire sokat jelent az az inspiráló közeg, amit a klubtalálkozók alkalmával átélhettünk. Ehhez ráadásul olyan hasznos tréningek kapcsolódtak, mint a kommunikáció, külföldi ösztöndíjak. Szakmailag is nagy lehetőséget jelentett a Tehetség Piactér a számomra. A kutatási témámmal már több éve foglalkozom. A programnak köszönhetően olyan szakmai kapcsolatra tettem szert, ami segített abban, hogy a kutatásomat magasabb szinten csinálhassam. Például lehetőségem nyílt anyagvizsgálati módszerek elvégzésére is, új kutatási irány kidolgozására.