Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Danyi András

Az Eötvös József Cigány-Magyar Pedagógiai Társaság tanára, rendező, operatőr, vágó
Magyar Tehetség Nagykövete, 2013.

A felkérés időszaka: 2013 - 2017

Immár 16 éve sorra nyeri hagyomány-és értékőrző témájú munkáival a filmszemlék különdíjait.

A 34 éves bátonyterenyei fiatalember az Ádám Zsigmond Nevelőotthonban szervezett stúdióban ismerkedett meg a televíziózással. 18 éves korában már játékfilmet készített: az „Elveszett csepp a tengerben” című alkotása állami gondozottakról szól, és azonnal díjat is nyert vele egy filmfesztiválon.
A nevelőotthon átszervezésével megszűnt a stúdió, de az érettségi után Danyi András saját erejéből tovább képezte magát. Elvégzett több tanfolyamot valamint a Magyar Televízió rendezői iskoláját is, amelynek tanárai a legmagasabb szinten ismerték el tehetségét.
Danyi András nem csak saját tehetségének kibontakoztatásáért tett, de 1994 óta maga is tanít az Eötvös József Cigány-Magyar Pedagógiai Társaság filmes továbbképzésein. Filmes alkotásai itthon és külföldön is számos díjat nyertek. 1992-ben Különdíjat nyert a Müncheni Dokumentumfilm Fesztiválon, legutóbb pedig tavaly novemberben a szegedi Van-Más-Kép Filmfesztiválon jutott be a legjobbak közé. Immár 16 éve sorra nyeri hagyomány-és értékőrző témájú munkáival a filmszemlék különdíjait.
Danyi Andrást a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács azért kéri fel Tehetségnagykövetnek, hogy példaképül szolgáljon a magas szintű, alkotó és példaadó kitartással végzett munkához.

Adatlap: