Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Demarcsek Dániel

Demarcsek Dániel
16 éves - Nyíregyháza
Felfedezettjeink, 2011.
néptánc

Dániel bár egyik fülén halláskárosodott, kiváló, sikeres táncos. Kilenc és fél éve táncol a Margaréta Táncegyüttesben. A csoportos sikerek mellett több egyéni eredménnyel is rendelkezik, amelyek közül a legjelentősebbek: a Református Általános Iskolák Országos Versenyén elért 1- helyezés, a Móra Szólótáncverseny első díja, az Országos Szóló Néptánc Tanulmányi versenyen 3. helyezés, az Országos Szólótánc Versenyen bokrétás táncos cím elnyerése.

Ritmusérzéke, egyénisége, stílusérzéke, egyéni ízes mozdulatai kiemelik táncos társai közül. Minden lehetőséget kihasznál új táncok megtanulására.  Profi táncos szeretne lenni egy hivatásos együttesben. A Magyar Táncművészeti Főiskola néptánc pedagógus szakán szándékozik továbbtanulni. Az Első Nyíregyházi Alfa Leo Club alapító tagja. A LEO Európa Fórumon Sopronban mesterével együtt táncolt szólót.  

Dániel jeles tanuló. 2009-ben kapott egy szintetizátort, ám a zenetanulás hagyományos módjai nem vonzották. A „Vásárhelyi Tehetségpont” mentortanára, Nagy Dániel karnagy a tanuló érdeklődéséhez igazította a képzést, de feltételként szabta a kottaolvasás fokozatos megtanulását, a zenei alapismeretek elsajátítását.  A zongorázás fontos része lett az életének, táncos társát kíséri, aki több éve tanul énekelni, valamint egy baráti társaságból alakult zenekarban is játszik.