Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Fleckhammer Otto és az Elco Rt.

Fleckhammer Otto és az Elco Rt-t a Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács jelölte a Genius Loci Díjra.

Fleckhammer Otto sepsiszentgyörgyi vállalkozó 2010-ben a tíz alapító egyikeként csatlakozott a Háromszéki Közösségi Alapítványhoz, melynek egyik fő célkitűzése a rászoruló tehetséges diákok támogatása havi ösztöndíj formájában, a diákok teljes tanulmányi ideje alatt, akár az egyetemi diploma megszerzéséig. A Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács egyik létrehozójaként kulcsszerepe volt abban, hogy kapcsolatrendszerével és szakmai tapasztalataival lehetővé tegye további források bevonását, pályázati lehetőségek felkutatását és a pályázatok sikeres megvalósítását.

„A tehetséget ott kell segíteni, ahol megszületik!” – vallja Fleckhammer Otto, aki a Háromszéki Közösségi Alapítvány elnökeként kulcsszerepet játszott az Ignácz Rózsa tehetségalap életre hívásában, amely jelenleg kilenc háromszéki tehetséges gyermek és fiatal számára biztosít éves ösztöndíjat. A Háromszéki Közösségi Alapítvány már harmadik éve komoly összegekkel támogatja a Székelyföldi Tehetségnap megszervezését, amely a tehetségek és mentoraik népszerűsítését és a tehetséggondozás társadalmi elismertségének megerősítését célzó rendezvény. Ekkor adják át a Csutak Vilmos tehetséggondozói díjakat, amelynek anyagi támogatását ugyancsak az alapítvány biztosítja.

„Fleckhammer Otto mindig konkrét megoldásokban gondolkozik, és másokat is cselekvésre sarkall.” – írja róla ajánlója, Bereczki Kinga, a Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács elnöke. Az alapítvány működését biztosító támogatások teszik lehetővé például azt, hogy Székelyföldön évente közel hatvanan részesüljenek magyar állami támogatással Ady Endre ösztöndíjban. Ennek adminisztrációját a Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács végzi. 2015 novemberében pedig a helyi vállalkozók bevonásával megalakult a Székelyfödi Tehetségalap, amely további ösztöndíjakat tesz lehetővé, évente közel 160-ra növelve a kiosztható ösztöndíjak számát Hargita, Maros és Kovászna megyékben.