Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Slendy Tanműhely Sütőipari Kft.

Genius Loci Díj 2017., helyi kategória

A családi vállalkozás 1993 óta termel péküzemében, melyet idővel egy cukrászüzem is követett. Mindkét egységben számos tanuló végzi szakmai gyakorlatát, így a fiatalokkal való törődés a cég mindennapjaihoz tartozik, és több területen is hozzájárulnak a tehetségek kibontakozásához és fejlesztéséhez. A Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanáccsal kötött megállapodás alapján a pályaválasztás elősegítésétől kezdve a képzett szakmai előadók biztosításáig széleskörű az együttműködés. A Slendy Kft. a Tanács minden eseményének támogatója, ahol ifjú tehetségek szereplési lehetőséget kapnak, legyen szó éneklő péklegényről vagy táncoló cukrászról éppúgy, mint "szakmán kívüliekről". A cég filozófiájához tartozik, hogy minden ambiciózus fiatal számára biztosítani kell a teret, hogy energiáit alkotó tevékenységre fordíthassa, amellyel hozzájárulhat a szűkebb és tágabb környezete fejlődéséhez.

"Üzemeinkben nagy létszámban oktatunk pékeket és cukrászokat is. A tehetség általában jól megmutatkozik a tömegben, de további bátorításra és lehetőségek biztosítására van szüksége, hogy ezekben a hagyományos iparágakban is újszerűt és meghatározót alkothasson. Bízunk a tehetséges diákokban, mivel a szakmai fórumokon túl általuk tehetünk legtöbbet a saját szakmánkért is. Ezért is biztosítunk számukra tehetségük és szorgalmuk mellé lehetőséget is" - mondta el a cég ügyvezetője, Ojtó Lajos, aki a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarában, valamint a Magyar Pékszövetségben is évek óta aktívan járul hozzá a sütőipar helyzetének javításához.

A helyi közösség, az esélyegyenlőség és a tehetséggondozás további területe még a kaposvári Rotary Clubbal való együttműködés, ahol szintén aktívan képviselteti magát a családi cég, megteremtve fiatalok nyelvtanulási vagy művészeti tevékenységének tárgyi feltételeit.

Az ajánlók az indoklásban leírják, hogy a Slendy Kft. pozitív példáján keresztül több kaposvári vállalkozás is csatlakozott a tehetségsegítés feladataihoz, feltételrendszerének javításához. Ojtó Lajos ügyvezető igazgató személyében egy olyan példamutató és elkötelezett, tehetségtámogató szakembert ismertek meg, aki 2017-ben elnyerte a Somogy Polgáraiért kitüntetést is. Tudása és a szakképzésre való rálátása eredményesebbé teszi a fiatalok pályaválasztását, pályaorientációját, szakmaszeretetét. Szakmai életútja, munkája, eredményei a fiatalok számára példaértékű, követendő minta. Az együttműködési megállapodás aláírása óta eltelt 5 évben a vállalkozás valamennyi Tanács által szervezett kiemelt rendezvényt támogatta.