Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

East Consulting SRL

Genius Loci Díj 2017., nemzeti kategória

A 2006-ban, a romániai Szatmárnémetiben alakult East Consulting SRL Kerezsi Miklós romániai magánbefektetéseit tulajdonló, koordináló holdingcég. A holding kifejezetten az agrárium és az élelmiszeripar területén történő befektetésekre és azok hatékony menedzselésére fókuszál.

A holdingcég jelenleg az élelmiszer-alapanyagok, takarmányok, italok és tisztítószerek kereskedelme mellett még afrikai befektetésekkel is rendelkezik.  

Kerezsi Miklós a Babes-Bólyai Tudományegyetem Közgazdasági és Gazdálkodástudományi Karának egyetemi docensével, Dr. Győrfy Lehel Zoltánnal és egy fiatal, kiemelkedően tehetséges üzletemberrel, az azóta tragikus hirtelenséggel elhunyt Antal Zsolttal 2008-ban megalapította a Gazdasági Tanácsadó Klub (GTK, www.gtk.ro) nevű szakkollégiumot. A szakkollégium célja egy nemzetközi mércével mérve is magas színvonalú vezetőképző program működtetése, kiemelkedően tehetséges erdélyi egyetemisták számára, a Babes-Bólyai Tudományegyetemmel szoros kapcsolatban.

2014-ben, a vezetőképző programot kiterjesztették több erdélyi középiskolára, azzal a céllal, hogy már középiskolás korban felszínre kerüljenek azok tehetséges fiatalok, akik a későbbiekben alkalmasak lehetnek cégvezetői szerepre, sikeres vállalkozások működtetésére.

A GTK-nak jelenleg 29 aktív tagja és 51 alumnija van. A középiskolás programban eddig 74-en vettek részt.

A GTK szakkollégium finanszírozására Kerezsi Miklós 2014-ben megalapította a néhai alapító nevét viselő Antal Zsolt Alapítványt. Az Antal Zsolt Alapítvány forrásait – működésének kezdete óta – szinte kizárólag az East Consulting és tagvállalatai biztosítják.

A tehetséggondozás ügyét a cégcsoport vezetői a dinamikus fejlődés zálogaként, a stratégiai és a napi, operatív munkájuk legfontosabb elemeként, abszolút prioritásként kezelik. Teljes az egyetértés, hogy a cégcsoport eddigi sikereiben, illetve a jövőbeni, hosszú távú céljainak megvalósításában a kulcstényező a tehetséggondozás területén kifejtett közel tízéves, kitartó, következetes munka.

Az ajánló Tehetségpont számára a legnagyobb értéket összességében az erdélyi magyar vállalatvezetői utánpótlás képzésének szakmai és anyagi támogatása jelenti. Kerezsi Miklós tevékenysége egy rendkívül fontos kapcsolat a vállalatvezetésre tehetséges hallgatók és a szakmai fejlődési, tapasztalati lehetőségek között. Anyagi támogatásán és fundraising tevékenységén túl nagyon lényeges személyes idő- és energiabefektetése, mely során saját szakmai tudását is önzetlenül átadja a diákoknak. A vállalatvezetői szakmában vállalati kapcsolatháló nélkül szinte lehetetlen boldogulni, és Kerezsi Miklós ebben is segít: a tehetséges diákok még a munkaerő piacra kerülésük előtt szakmai és személyes kapcsolatba kerülhetnek neves gyakorló szakemberekkel, vállalatvezetőkkel a tevékenysége által.