Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Ford Közép- és Kelet-Európai Értékesítő Kft.

Genius Loci Díj 2019 - helyi kategória

A Diószegi Sámuel Baptista Szakgimnázium és Szakközépiskolának a 2017/18-as tanévtől kezdődően van példaértékű szakmai kapcsolata, együttműködése a Ford Közép-és Kelet-Európai Kft-vel. A cég munkatársai tanulói és oktatói továbbképzéseket szerveznek, a diákok számára egy e-learning rendszert működtetnek, részt vesznek az iskolai rendezvényeken, ahol az iskola rendelkezésére bocsájtanak kiállítási céllal személyautókat, tesztvezetéseket szerveznek a diákok számára, személyautó fődarabot ajándékoztak oktatási célra. A szakmai együttműködés keretében a mostani tanévtől kihelyeztek az iskolába egy Ford Kuga típusú személygépkocsit is. Ennek a legmodernebb technikával felszerelt járműnek köszönhetően a mai kornak megfelelő tudást képes az iskola adni a közlekedésgépész ágazaton tanuló diákoknak.

Az autóipari paradigmaváltásnak köszönhetően a Ford a technológiai újítások sorát vezette be. Ez a rendkívül gyorsan változó környezet folyamatos tanulást követel meg a cég szakembereitől is.
Ahhoz, hogy az autóiparban tanulók tartósan a szakmában maradjanak, fontos, hogy kapjanak egy karrier utat és betekintést nyerhessenek abba, hogy milyen lehetőségek rejlenek a szakmában.További lényeges pont, hogy a legkorszerűbb technológiák is bekerüljenek a tananyagba, illetve ezeknek a megismerése sokkal gyakorlatiasabb kereteken belül történjen. Ennek érdekében támogatja már a középiskolában is az autóipari szakemberek képzését.

A vállalat társadalmi felelősségvállalásának keretében megvalósuló Ford Karrierprogram legfontosabb célja, hogy a szakmában rejlő izgalmakat megmutatva megkedveltesse és vonzóvá tegye az autószerelői szakmát azon fiatalok körében.
A karrierprogramban résztvevő diákok digitális tananyag segítségével sajátíthatják el az elméleti tudást, valamint kihelyezett tanórákon a cég oktatóival a helyi márkaszervizben a tanmenetbe illő tanórák keretében tanulhatnak. Az iskolák tanárai szakmai workshopokon ismerhetik meg a legmodernebb technológiákat. A cég országosan 5 iskolát támogat nagy értékű tesztautókkal, ami azt jelenti, hogy több mint 1000 autóipari tanuló élvezheti ennek előnyeit a gyakorlati oktatás során.

A Ford büszke rá, hogy a programhoz eddig 8 iskola csatlakozott országszerte. A dunaújvárosi, debreceni, túrkevei, nyíregyházi, veszprémi, kaposvári, budapesti és tatai fiatalok előtt tehát nyitva áll az út, hogy akár már tanulmányaik során kezükbe vehessék, és a szó szoros értelmében darabokra szedhessék a jövő technológiáit.