Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft.

Genius Loci Díj 2019 - helyi kategória

A Tehetségpont fenntartható működéséhez elengedhetetlen, hogy olyan partnereket találjon, akikkel hosszútávú együttműködés valósítható meg. A Nemak Kft. az elmúlt években lebonyolított közös programok során bizonyította, hogy elkötelezettek a tehetséggondozás és a Széchenyi István Egyetem mellett. A partnerség kiemelkedő eredménye, hogy a szoros vállalati kapcsolatok révén az oktatásban és a tehetséggondozási folyamatok során a hallgatóknak lehetőségük nyílik a kötelező tananyagon túlmutató feladatokba bekapcsolódni, piacképes szakmai tudásra és kompetenciákra tehetnek szert.

A cég támogatja a gépészhallgatók nemzetközi konferenciáját, valamint az Országos Tudományos Diákköri Konferenciát és az Országos Pénzügyi Esettanulmány Versenyt. Ezen túlmenően a Nemak Kft. támogatója az egyetemmel együttműködésben üzemelő Mobilis Interaktív Kiállítási Központnak is. Rendszeres program a természettudományos pálya iránt érdeklődő általános és középiskolásoknak szóló Nemak-Mobilis Robotverseny, valamint a Mobilis-szel együttműködésben fenntartja a Nemak-Mobilis Robot Mentorprogramot, melynek révén 8 általános és középiskolai csapatnak teszi lehetővé a rendszeres versenyzést hazai és külföldi LEGO robot-építő versenyeken.  A cég rendszeresen részt vesz az egyetemisták számára szervezett állásbörzéken, szakmai fórumokon, gyakorlati lehetőségeket kínál a hallgatóknak.

A Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft széles körű CSR tevékenységet folytat, mely vállalati stratégiájának fontos eleme. Tevékenységének fókuszában a vállalat hosszú távú humán erőforrás bázisát biztosító oktatási rendszer segítése, támogatása áll.  A vállalat aktívan hozzájárul a működésének teret adó város és az itt élők jólétéhez is: az elmúlt években több százmillió forint értékben vette ki részét a társadalmi felelősségvállalásból, melynek keretén belül különböző közhasznú és sportszervezeteket, valamint jótékonysági akciókat támogatott, kiemelt figyelmet fordítva a győri és Győr-környéki ifjúság testi és szellemi fejlődésének elősegítésére.