Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Diehl Aviation Hungary Kft.

Genius Loci Díj 2019 - regionális kategória

A vállalat és az egyetem 2013 óta ápol szoros szakmai kapcsolatot. Az Egyetem Műszaki Kara és a cég közötti partnerség célja a gépészmérnök hallgatók tudásának gazdagítása, piacképesebbé tétele. A Diehl csatlakozott a gépészmérnöki duális képzéshez, közreműködött a járműipari folyamattervező specializáció tantervének kidolgozásában, és részt vesz az alap- és mester szakoktatási tevékenységében. Tavaly adták át a közösen kialakított Diehl Aviation Gépészeti Tervező Laboratóriumot. A 12 munkaállomásos laborban a hallgatók a járműiparban használt tervező szoftver alkalmazásával ismerkedhetnek meg. Az így készültmunkák valósággá is válhatnak a 3D nyomtatónak köszönhetően. A 3D szkenner lehetővé teszi, hogy a hallgatók áttervezzék, optimalizálják a már létező alkatrészeket. A partnervállalat minden naptári évben 2 millió forint értékben szerez be és bocsát az Egyetem rendelkezésére további eszközöket.

A vállalat szakemberei a tehetségeket az egyetemi képzésre való felvételi eljárás során kiválasztják, és az egyetemi oktatás során lehetőséget biztosítanak a kimagasló teljesítményű hallgatóknak. A mentori program keretében a hallgatók valós projektekben vesznek részt, és az itt megszerzett tudást a szakdolgozatukban illetve a diplomamunkájukban is kamatoztatják.
A mentori program tehetségei a végzés pillanatában már gyakorlattal rendelkező mérnökök, akik tisztában vannak a vállalati folyamatokkal, a mérnöki feladatokkal, és tapasztaltak a projektek megvalósításában, a csapatmunkában, és a szakmai idegen nyelvek használatában.

A térségben egyedülálló Diehl Aviation Gépészeti Tervező Laboratórium lehetővé teszi, hogy még több tehetséges mérnökhallgató kerüljön ki az Egyetemről.

A Diehl Aviation a repülőgépipar egyik vezető beszállítója. Magyarországi vállalata az egyik legdinamikusabban fejlődő repülőgépalkatrész-gyár több mint 700 embernek ad munkát, a légiközlekedési iparban nemzetközi szinten is a legszínvonalasabb beszállítók egyike.
A gyártás sikereinek köszönhetően a tulajdonosok újra Magyarországnak, pontosabban Debrecennek szavaztak bizalmat, amikor indokolttá vált a Diehl mérnöki kapacitásának növelése. Ennek a bizalomnak eredményeképpen 2018 januárja óta építik a debreceni mérnök- és szolgáltató központot, ami 2020 végéig mintegy 150 magasan képzett szakembernek kínál egyedülálló karrierlehetőséget a repülőgépiparban.
A Diehl Aviation Gépészeti Tervező Laboratórium lehetőséget ad arra, hogy még több sikeres és munkatapasztalattal rendelkező mérnök hagyhassa el az Egyetemet.