Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

LEGO Manufacturing Kft.

Genius Loci Díj 2019 - regionális kategória

A Nyíregyházán működő nagyvállalat fontosnak tartja a helyi közösségi szerepvállalást. A cég pályázatot hirdetett a helyi kezdeményezések támogatására. Ennek során elsőbbséget élveznek azok az intézmények, amelyek nagy gondot fordítanak a hátrányos helyzetű gyermekek tehetséggondozására.

A pályázó programja a gyermekek életkori sajátosságaihoz legközelebb álló tevékenységformájára, a mozgásra és a játékra alapoz. A LEGO-val való többéves együttműködés és az elnyert pályázati támogatás tette lehetővé a sportpálya milliós nagyságrendű felújítását, az ütéscsillapító burkolat elkészítésével. A pályát körülvevő betonfal színes mesejeleneteit a helyi művészeti iskolások tervezték meg, melyet önkéntes munkával az óvoda és a LEGO dolgozói festettek fel, a cég által finanszírozott festékkel.
A korszerű rekortán burkolaton biztonságosabb a gyermekek mozgása, hozzájárul a koordinált mozgás, állóképesség, izomzat, egyensúlyérzék, kondicionáló képesség fejlődéséhez, a kimagasló mozgásképességű tehetségcsirák gondozásához.  Az új sportpálya birtokba vételére az óvoda tehetségnapot szervezett, melyhez az eszközöket is a nagyvállalat biztosította. Mindez hozzájárul a 3-7 éves korú óvodás gyermekek szabadban történő biztonságos mozgásfejlesztéséhez, a mozgásműhelybe járó gyermekek tehetséggondozásának magas szintű megvalósításához. 

A LEGO fontosnak tartja, hogy aktívan részt vegyen közvetlen környezetének életében, ezért minden évben számos olyan programot szervez dolgozóival közösen, amelyek a valamilyen okból rászoruló vagy rossz körülmények között élő gyerekek életét segítik és teszik játékosabbá. Hozzájárulnak a tárgyi és infrastrukturális feltételek javításához, eszközöket szereznek be, felújítanak és építenek, és közben figyelmet fordítanak arra is, hogy ezeket a tárgyi kereteket meg kell tölteni tartalommal. Missziójuk része az is, hogy minél több örömteli, játékos pillanatot szerezzenek a gyerekeknek.

A LEGO Helyi Közösségi Szerepvállalás program egyik fő célja, hogy a vállalat dolgozói aktívan részt vegyenek önkéntesként az események szervezésében, és ezzel részeseivé váljanak a helyi közösségek életének is.

A LEGO játékrendszer és az eseményeken alkalmazott módszertanok, programok segítenek felszínre hozni és megfogalmazni a gyerekek gondolatait, hozzájárulnak tehetségük kibontakozásához, mivel ezek a játékok a határtalan kreativitás és a játékon keresztül történő tanulás segédeszközei.