Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Robtron Elektronik Trade Kft.

Genius Loci Díj 2019 - regionális kategória

A Robtron a Széchenyi István Egyetemen 2014 óta működő Arrabona Racing Team Formula Student csapat egyik legnagyobb támogatója 2015 óta.  A Formula Student nemzetközi mérnökverseny, melynek célja egy formula autó tervezése, kivitelezése és képzeletbeli piacra vitele, amelyet kizárólag egyetemisták valósítanak meg. A világ minden pontjáról érkező csapatok nemzetközi versenyek keretein belül mérkőznek meg egymással. 

A Robtron azon túl, hogy az Arrabona Racing Team versenyautóihoz szükséges elektronikai alkatrészeket biztosítja a hallgatók számára, minden évben a csapat rendelkezésére bocsájt szállítási célokra egy Mercedes Vito gépjárművet a versenyszezon időszakára. Ebben az időszakban a logisztikai folyamatok megkönnyítésével a vállalat nagyban hozzájárul a csapat fejlődéséhez.
A csapat a nemzetközi versenyeken elért sikerei alapján immár harmadik éve az ország legsikeresebbje a belsőégésű motorokat használók között.

A Robtron Elektronik Kft. elektronikai alkatrészeivel, gépjárműve kölcsönadásával, illetve rugalmasságával és folyamatos segítőkészségével nagy támogatást jelent az Arrabona Racing Team számára. A csapat 2018-ban részt vett a Formula Student Germany-n, a Formula Student Austria-n, valamint a Formula Student Easten. A három verseny során összesen megközelítőleg 2000 km-t utaztak, mely utak során a cég gépjárművét használhatták. Emellett a sikeres szereplésekhez elengedhetetlen tesztidőszakban, minden hétvégén lehetőségük volt a szükséges mérő- és tesztberendezéssel az egyetemtől 20 km-re lévő tesztpályára kiutazni. 

A csapatban dolgozó fiatalok még a diploma megszerzése előtt szakmai tapasztalatot szereznek: tervezési és gyártási tapasztalatokat kapnak, megismerik egy projekt költségvetésének fontosságát, nemzetközi környezetben dolgozhatnak, fejleszthetik nyelvi készségeiket, megtanulnak határidőket betartva hatékonyan dolgozni.