Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kapos Atlas Gépgyár Kft.

Genius Loci díj 2020 - helyi kategória

Támogató: Kapos Atlas Gépgyár Kft.    
Támogatott: Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma

A gépgyártás profilú cég több, mint 25 éves együttműködés keretében támogatja az iskolát. Kapcsolatuk egyik pillére a sikeres pályaválasztási tevékenység. Ennek érdekében a vállalat aktívan részt vesz a műszaki szakmák megismertetésében, rendszeresen szervez üzemlátogatásokat az általános iskolásoknak, munkatársai rendszeresen részt vesznek pályaválasztási rendezvényeken. A duális szakképzésben a műszaki, elsősorban gépészeti ágazatban tanuló diákjaink számára biztosítják a gyakorlati képzést, az iskolával szorosan együttműködve hatékonyan hangolják össze az iskolában zajló elméleti oktatást a cégnél zajló gyakorlati képzéssel. Az iskolai képzéshez rendszeresen biztosítanak szakmai anyagokat, eszközöket, berendezéseket.
A közös munka eredményeként a cégnél gyakorlaton lévő tanulók rendszeresen vesznek részt szakmai versenyeken, melyhez diákjaink részére magas színvonalú szakmai támogatást biztosítanak szakembereik.
Az idei évre a vállalat egy tanterem teljes felújítását vállalta az intézményben, mely tehetséggondozó teremként funkcionálhat. Az ehhez szükséges felújításról és korszerűsítésről a vállalat gondoskodott. Segítő hozzáállásuk célja, hogy a szakmai tanulmányi versenyekhez és a „Légy a szakmád mestere!” tehetséggondozó programban való részvételhez biztosítsanak megfelelő színteret.
A cég vezetése folyamatosan figyelemmel kíséri a duális képzésben tanuló diákok előrehaladását. A tanulók anyagi elismerése példaértékű. A Kapos Atlas Kft. a jó tanulmányi eredményt elérő tanulók számára ösztöndíjat alapított, mellyel azon túl, hogy minél jobb eredmény elérésére ösztönzik a diákokat, egyben biztos munkahelyet is biztosítanak számukra az iskola elvégzése után. A kiemelkedően tehetséges tanulók esetében szociális indok alapján a felsőoktatási tanulmányokat is támogatják.
A Kapos Atlas Gépgyár Kft. és a kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája folyamatos együttműködése biztos hátteret ad a tehetséges tanulók beiskolázásához, a felvett tanulók tehetségének további kibontakoztatásához.
A vállalkozás által alapított ösztöndíj lehetővé teszi a hátrányos helyzetű tanulók számára a szakmai végzettség sikeres megszerzését, majd a felsőoktatási végzettség elérését is.

A vállalat az elmúlt évben elnyerte az „Év Kaposvári Munkáltatója” címet. A város ezzel ismerte el azt a sokoldalú tevékenységet, melyet a vállalat és annak vezetése folytat. Ilyen tevékenység többek között a város szakképzésének erősítésében végzett munka is, valamint a szakképzésben végzett utánpótlás nevelés és a szakemberek életminőségének javításáért tett erőfeszítések.

Az iskola és a cég közötti sikeres együttműködés egyik alapját azok a volt diákok adják, akik a vállalatnál munkát találva rendszeresen részt vesznek az iskola támogatásában, például önkéntes munkával.