Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Melinda-Impex Instal Kft.

Genius Loci díj 2020 - helyi kategória

Támogató: Melinda-Impex Instal Kft.      
Támogatott: Hébe Alapítvány a Tamási Áron Gimnázium Diákjaiért

A kereskedelmi profilú erdélyi társaság mindig is szívügyének tartotta az ifjú tehetségek felkarolását, támogatását. Konkrét társadalmi felelősségvállalás kategóriában tett első lépésük a 2011. évi segítségnyújtás volt, magánösztöndíj formájában segítette a tehetséges fiatalokat felsőfokú tanulmányaik idején. Az immár 8 éve tartó támogató folyamat során összesen több, mint 11.000 euró összeggel járult hozzá a kft. a fiatalok ösztöndíjaihoz.
A csendes, anyagi támogatás mellett események szervezésével is részt vállal a Melinda-Impex Instal Kft. a tehetségek fejlesztésében: 2016-ban és 2019-ben Pegazus közgazdasági esettanulmányi versenyt szervezett Udvarhelyszék középiskoláinak bevonásával amellett, hogy az iskolai projekteket továbbra is támogatta mintegy 5000 euró értékben. A két versenyen összesen 36, XI-XII. osztályos tanuló mérte össze tudását.
A Tamási Áron Gimnáziumban működő Pályaorientációs és Közgazdász Klub működéséhez elengedhetetlen a Melinda-Impex Instal Kft. folyamatos támogatása, mellyel lehetőség nyílik különböző szakemberek meghívására az adózás, könyvvitel, menedzsment, marketing és pénzügyek témakörökben.
A Társaság célja hosszabb távú gondolkodásra mutat: a kiválasztott tanulóknak magánösztöndíjat és az egyetem végeztével munkalehetőséget is kínálnak, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy városuknak és környékének tehetséges diákjait felfedezzék, s tehetségük, szorgalmuk a térségben hasznosulhasson.  A Melinda-Impex Instal Kft. számára külön örömöt jelent, hogy két Pegazus-ösztöndíjas diákjuk már dolgozik a cégnél.
A különböző generációk összetartását a gimnázium alumni közössége élteti. Az iskola 425. évfordulójára egy szakmai konferenciát is szerveztek, társadalomtudományi szekció, történelmi és gazdasági témájú előadásokat tartottak, melyeknek előadói a gimnázium egykori diákjai voltak, EU parlamenti képviselő, egyetemi tanár vagy egy sikeres vállalkozás menedzsereként. A konferencia fő támogatója a Melinda-Impex Instal Kft. volt.

A tehetségek támogatása jól átgondolt, előre tervezett pénzügyi magatartással lehet sikeres. Ennek köszönhetően 2020 februárjától újabb négy középiskolás tanuló részesülhet magánösztöndíjban, egészen egyetemi tanulmányaik végéig. Ezen ösztöndíjak értéke a középiskola idejére havonta 100, illetve 150 euró az egyetem idejére, így mintegy 25.000 eurót áldozva a tehetségsegítésre.