Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Generali Biztosító Zrt.

Genius Loci díj 2020 - nemzeti kategória

Támogató: Generali Biztosító Zrt.    
Támogatott: Új Start Alapítvány

A Generali Biztosító Zrt. Magyarország egyik vezető biztosítótársasága, az olaszországi központú, erős nemzetközi jelenléttel rendelkező Generali Csoport tagjaként nyugtázhatja, hogy a társadalmi felelősségvállalás természetes elem a cég aktivitásai között.
A segítségnyújtás már-már hagyománnyá érett, hiszen a 2008-ban magyarországi Good CSR Program keretében elnyert társadalmi felelősségvállalási díjjal nem szűnt meg tenni akarásuk.
A Generali Zrt. számos támogatáskérést kap országszerte, s forrásaihoz mérten igyekszik több szektorban is segíteni az arra rászorulókat.
Az Új Start Alapítvány Roma Tehetség Programjának támogatása mellett azért döntött a Társaság, mert a program halmozottan hátrányos helyzetű, 12-20 éves diákoknak nyújt komplex szolgáltatást.
A projekt főbb elemei: tehetségkutatás, ösztöndíjak adása, mentori segítség, projektek teljeskörű menedzsmentje, krízisintervenció, gazdagító programok, táborok, kurzusok, versenyek részvételéhez való segítségnyújtás.
2016 óta a Generali Biztosító Zrt. támogatása tette lehetővé a gyermekotthonokban nevelkedő fiatalok bevonását is a programba.
A Biztosító társadalmi felelősségvállalásának fókuszában az egyes tehetségterületen átlagon felüli képességeket, motivációt mutató, halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek, fiatalok állnak, az egész ország területéről. A támogatott Alapítvány erőssége, hogy a kiemelten elzárt településen élő gyerekeknek is hozzáférést biztosít a tehetséggondozó szolgáltatásokhoz.
A Generali Biztosító támogatása számokban kifejezve:
• 2016 óta összesen 4 300 000 Ft-tal támogatta a programot
• 37 gyermek ösztöndíjazásához járult hozzá, igényektől függően 5-10 hónapos időintervallumban, gyermekenként havonta 10 000 Ft ösztöndíjjal, összesen 2 800 000 Ft-tal
• 2019-ben 11 gyermek mentorálásának költségeit segítette és hozzájárult a nyári tehetségtábor megszervezéséhez, összesen 1 500 000 Ft-tal.
Az együttműködés legfőbb értéke, hogy a támogató hosszú távra elköteleződött egy társadalmi probléma megoldása mellett. A program fenntarthatósága múlik azon, hogy a támogató csak jól kommunikálható akciók finanszírozását vállalja-e be, vagy egy már működő programot segít évről évre, bízva annak hosszútávú eredményeiben.
A Generali Biztosító Zrt. ez utóbbit választotta, mert hisz abban, hogy minden gyermeknek joga van ahhoz, hogy a benne rejlő képességeket kibontakoztassa. Kiemelendő érték továbbá, hogy a támogató kifejezett kérésére a gyermekotthonokban nevelkedő gyermekek is részt vehetnek a programban.