Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Axiál Javító, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Genius Loci díj 2020 - regionális kategória

Támogató: Axiál Javító, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 
Támogatott: A Jövőért Alapítvány 
Az Axiál Kft. mezőgazdasági és építőipari gépek és alkatrészek forgalmazásával, szervizelésével foglalkozik. Tulajdonosai a cég megalapítása óta fontosnak tartják a társadalmi felelősségvállalást, ennek eredményeként alapítványokkal, szervezetekkel tartanak fent folyamatos támogatói viszonyt:
Bajai Színházért Alapítvány, Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete, Egészséges Baja Városért Közalapítvány, GATE Nonprofit Kft., III. Béla Gimnázium a Művelt Ifjúságért Alapítvány, Korábban Érkeztem Alapítvány, Lelki Egészségünkért Alapítvány, Csukás Zoltán Mg-i Szakgimnázium és Szakközépiskola, Szent István Egyetem, A Jövőért Alapítvány.
Az utóbbi alapítvány fő célkitűzése a tehetséges fiatalok támogatása a jövőjük elindítása tekintetében. Az alapítvány a Dr. Szepesi László Mezőgazdasági, Erdészeti Szakgimnáziumában működik. Az Axiál Kft. a mezőgépész szakember-utánpótlás minden fázisában országosan, tehetség-kiválasztással és támogatással segíti az agrár és agrárműszaki ágazat tehetséges fiataljait. A program olyan fiatalokat támogat, akik a mezőgazdaságban látják a jövőjüket, ezzel hozzájárulnak a mezőgazdasági szakma életben tartásához, a fiatalok agrár irányú motiválásához.
A Jövőért Alapítvány látószögéből soha nem kerülnek ki a hátrányos helyzetű fiatalok, a tehetségsegítés mellett párhuzamosan őket is támogatja az alapítvány által az Axiál Kft.

A vállalatot az agrár területen végzett pályaorientációs tevékenységéért is méltán dicsérhetjük, a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) által alapított „Legyél te is Mezőgépész” országos középiskolai mezőgépész bajnokság támogatásáért, amelyhez a kezdetektől csatlakozott.