Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Egis Gyógyszergyár Zrt.

Genius Loci díj 2021 - nemzeti kategória

Támogató: EGIS Gyógyszergyár Zrt.
Támogatott: Magyar Innovációs Szövetség

Az Egis Magyarország Közép- és Kelet-Európa egyik vezető generikus gyógyszeripari vállalata. Tevékenységük a gyógyszeripar összes értékteremtő folyamatát átfogja a kutatás-fejlesztéstől a hatóanyag- és késztermék-gyártáson át az értékesítésig.
Magyarországon kívül további 17 országban értékesítik termékeiket Egis márkanéven saját leányvállalatokon, illetve képviseleteken keresztül. Készítményeik összesen 60 országba jutottak el a 2019/2020-as üzleti évben.
Legfontosabb terápiás területeik a szív- és érrendszer, a központi idegrendszer, emellett korszerű terápiás lehetőségeket kínálnak onkológiai, valamint nőgyógyászati készítményekkel.

Az EGIS ZRT. évente több, mint 15 milliárd forintot fordít kutatás-fejlesztésre.  Vallják, hogy a vállalat sikere mintegy 4600 kollégájuk összehangolt munkájának az eredménye.
Meggyőződésük: a tehetségek felkarolása olyan közös ügy, amely az egész társadalom jóllétét szolgálja.

A vállalat az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt a kezdetektől fogva, 1991-től támogatja. 1995-2005 között a cég vezérigazgatója, 2010-2014 között kémiai kutatási igazgatóhelyettese a bíráló bizottság aktív tagja volt, mindvégig önkéntes státuszban. 2007-től a díjazottak közül minden évben egy fő EGIS-díjban részesül, valamint a vállalat előadási lehetőséget is felajánlott a tehetséges fiataloknak valamelyik tudományos fórumán.
A gyógyszergyár egyéb tehetségtámogató tevékenysége között említhető, hogy 3 éven keresztül a csak szakmai vendégek által látogatható Egis Tudományos és Technológiai Központ adott otthont a MAFITUD országos találkozóinak. A cég vezérigazgatója tagja volt a Budapesten rendezett európai döntő irányító testületének is, s emelett az európai döntőt külön is támogatta az Egis.

Az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny célja, hogy középiskolás fiatalok figyelmét az innováció és a kutatás-fejlesztés területére irányítsa azáltal, hogy egy új, saját projektet dolgoznak ki. A nagy múltú verseny az elmúlt 29 évben - az oktatási miniszter fővédnökségével - több mint négyezer fiatalt mozgósított, és négyszáz díjat osztott ki. A helyezést elérő fiatalok komoly ösztöndíjat, felvételi többletpontokat kapnak, illetve támogatásban részesülnek, hogy az egyes nemzetközi versenyeken (pl. EU Fiatal Tudósok Versenyéhez, a tudományos versenyek olimpiájához az USA-ban (ISEF), a CASTIC-hoz Kínában) is részt vehessenek.