Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

TIGRA Kft.

Genius Loci díj 2021 - nemzeti kategória

Támogató: Tigra Kft.
Támogatott: Ingenium Alapítvány

A Tigra Kft. 25 éve van jelen a hazai és a nemzetközi IT piacon. A száz százalékban magyar tulajdonú és alapítása óta változatlan tulajdonosi összetételű cég 550 munkatársat foglalkoztat, éves árbevétele eléri a 15 milliárd forintot. Két budapesti telephely mellett 5 vidéki városban (Szeged, Debrecen, Pécs, Miskolc, Veszprém) is van irodájuk.
Szoftverfejlesztő csapatuk 20 éves múltra tekint vissza. Büszkék rá, hogy míg a kezdeti létszámot az idők során több, mint tízszeresére növelték, sikerült megőrizniük a „startup” típusú vállalatok üde, innovatív, ügyfélközpontú légkörét.

Az elmúlt években számos komplex, országos hatáskörű rendszer fejlesztésében és bevezetésében vettek részt: az Országos Mentőszolgálat számára megvalósított MIR-Mentésirányítási Rendszer, a Védőnői Országos Információs Rendszer (VOIR) kialakítása, E-anyakönyv rendszer fejlesztése, Integrált forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszerek megvalósítása a Volán Társaságoknál, stb.

A Tigra, jelentős piaci szereplőként felelősséget érez a társadalom és a vállalatot körülvevő közösségek támogatásáért, fejlődéséért. A cég a kezdetektől szociálisan érzékeny a nemzet számára fontos kérdésekre és érdekelt a tehetséggondozásban. E cél érdekében nyereségének jelentős részét karitatív célokra fordítja, legyen szó oktatásról, tehetséggondozásról, kultúráról, sportról vagy határon túli magyarságról.

2020 novemberében zárult le az első Tigra-ösztöndíjas időszak a vajdasági Zentán működő Bolyai Tehetséggondozó Gimnáziumban. 2020-ban tíz hónapon keresztül tíz tehetséges fiatal matematika és informatika szakos diákot támogattak havi 100 euró/fő összegű ösztöndíjjal. A diákokat pályázatuk és iskolai eredményeik alapján választották ki.
A támogatások hozzásegítették a fiatalokat a  nyelvvizsga vagy akár a jogosítvány megszerzésé-
hez, illetve egyéb kiadásaik finanszírozásához is.