Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Howmet-Köfém Kft.

Genius Loci 2021 – Vállalatok és vállalkozók a tehetségekért, regionális kategória

Támogató: Howmet-Köfém Kft.
Támogatott: Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány

Az 1941-ben alapított Székesfehérvári Könnyűfémmű jogutódja, a Howmet-Köfém Kft. nyolc évtizede biztosít munkát számos családnak és generációnak Székesfehérváron és közvetlen környezetében.

Magyarországon a Howmet Aerospace préskovácsolt alumínium kerekeket, kötőelemeket, ipari gázturbina és egyéb alkatrészeket gyárt döntően a repülőgép- és a gépjárműipar számára. A gyártó tevékenység mellett Székesfehérváron található a vállalatcsoport Globális Shared Service központja is. Vállalatuk közel 1.200 embert foglalkoztat Székesfehérváron és Nemesvámoson. Termékeik márkaneve jól cseng a szakmában: Alcoa® Wheels, Dura-Bright®, Dura-Flange®, LvL ONE®, Ultra ONE®, WorkHorse®.
A vállalat 2020. október 5-én tette le legújabb, immár harmadik keréktermék gyárának alapkövét. Az új létesítmény további 90 munkahelyet teremt Székesfehérváron.

A Howmet-Köfém Kft. és jogelődei 1993 óta több mint 8 millió dollárt fektetett közösségi kezdeményezésekbe Székesfehérvár és Nemesvámos vonzáskörzetében. A vállalati felelősségvállalásukkal a tehetséggondozás mellett más területeket is támogatnak, melyek révén igen pozitív hatást gyakorolhatnak partnereikre, alkalmazottaikra és környezetünkre egyaránt.
A Kft. tehetségtámogató tevékenységét hosszú évek óta a Székesfehérvár és Veszprém vonzáskörzetében működő közép- és felsőfokú oktatással foglalkozó iskolák, illetve non-profit szervezetek felé fejti ki. A vállalat által nyújtott támogatásoknak köszönhetően új digitális laborok jöttek létre, népszerűbbé váltak a mérnöki szakmák a középiskolások körében, javultak a programokon részt vevők digitális készségei.
Folyamatos anyagi támogatásuknak köszönhetően nyolc szakkör teljes működése, a szükséges eszközöket és az oktatók bérét is beleértve. Ezen összetett, felelős támogatás nyomán születhetnek 3D, mobilalkalmazás-fejlesztés, humanoid programozás, influenszer és média, smart home, robotika, VR, scratch és ipari robot képzések.