Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Arany Sas Gyógyszertár Bt.

Genius Loci díj, helyi kategória

Az Arany Sas Gyógyszertár Betéti Társaság évtizedek óta ismert és elismert vállalkozás Bicskén. A cég tulajdonosa, Dr. Halász Éva szülőként került kapcsolatba a Prelúdiummal, azonban tehetséggondozást, zenei képzést támogató tevékenysége személyes érintettségének megszűnésével is megmaradt.
Több mint 20 éve főtámogatója a bicskei Tehetségpontnak. A cég minden évben jelentős összeggel segíti a zeneiskolás gyerekek tehetséggondozó táborát, szponzorálja a zeneiskola 1987-ben fúvós és ütős növendékeiből alakult zenekarát, a Bicskei Fesztivál Fúvószenekart. Dr. Halász Éva a zeneiskola alapítványának kuratóriumi tagja, majd 2003-tól elnöke.

A cég az Alapítvánnyal közösen minden évben jótékonysági koncertet szervez neves művészek előadásában, melynek bevételéből hátrányos helyzetű, tehetséges gyerekek hangszerhez jutását segítik.

Az Arany Sas Gyógyszertár szintén szponzora a Sződy László Díjnak, melyet 2012-ben alapított a zeneiskola Alapítványa és Szülői Szervezete. Az ezüst plakettet minden évben 2 diák kaphatja meg a szakmai zsűri döntése alapján, figyelembe véve a pályázók tanévben elért eredményeit.

Dr. Halász Éva így vall tehetségtámogató munkájáról, annak motivációiról: „mindig azt kívántam mindenkinek, hogy csak annyira szépítse meg életét a gyermeke zenetanulása, mint a mi családunkét a két lányom fuvolázása. A gazdasági válság miatt a tehetséges növendékeknek sokszor szükségük van anyagi támogatásra, hogy kibontakozásuknak ne szabjon határt például egy gyengébb hangszer.”

A bicskei Arany Sas Gyógyszertár Betéti Társaságot a Prelúdium Alapfokú Művészeti Iskola jelölte a Genius Loci Díjra. A Prelúdium Tehetségpont már három évtizede élen jár a zenetanításban. Az utóbbi években egyre nagyobb figyelmet fordítanak növendékeik tehetséggondozására. Ez elsősorban néptánc és képzőművészeti szakkörök indításában, táborok szervezésében, valamint családi napok rendezésében nyilvánul meg. Komplex művészeti programjukat jól képzett fejlesztőpedagógus és pszichológus gárda segíti.