Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Duna-Dráva Cement Kft. Ifjúsági és Innovációs Alapítvány

Genius Loci díj, helyi kategória

A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) hazánk vezető építőanyag-gyártója. Termelési és szolgáltatási palettájuk a betontechnológia teljes spektrumára kiterjed. Munkájuk szakértelmet, képzettséget tükröz.

Ifjúsági és Innovációs Alapítványukon keresztül immár egy évtizede támogatják a cementgyárak környezetében élő tehetséges diákokat. A minőség iránti elkötelezettség, a jövőért vállalt felelősség jegyében a DDC fontosnak tartja, hogy minden évben meghirdesse ösztöndíjpályázatát. A hagyománnyá nemesülő kezdeményezés a váci térségben 2005-től, míg a beremendi gyár körzetében 2010-től működik.

A „Duna-Dráva a Tehetségekért” ösztöndíjprogram célja olyan általános- és középiskolás diákok támogatása, akik tanulmányi, sport vagy kulturális területen ígéretes tehetségeknek számítanak, eredményeikkel kiemelkednek közösségükből. A vállalat alapítványi munkájának fontosságát jelzik a támogatásban részesülő diákok eredményei, pályájuk későbbi sikeres alakulása. Az  ösztöndíjprogram keretében eddig közel 500 tehetséges tanulót támogatott, összességében 45 millió forinttal a cementgyártó vállalat.

Ösztöndíjprogramjuk mellett segítséget is nyújtanak közösségi használatú fejlesztések megvalósulásához: sportpályák, játszóterek felújítását és építését is támogatták.

A Duna-Dráva Cement Kft. Ifjúsági és Innovációs Alapítványát a Boronkay György Műszaki Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium jelölte a Genius Loci Díj helyi kategóriájára. A Boronkay Tehetségpont mottója pontosan fejezi ki közösségük pedagógiai alapelvét: „mindenki tehetséges valamiben”. A térség 30-40 általános iskolájával építettek ki rendszeres együttműködést. Versenyfelkészítő foglalkozásokat, ismeretterjesztő és népszerűsítő előadásokat szerveznek.