Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

LogMeIn

Genius Loci díj, nemzeti kategória

A LogMeIn magyar alapítású, amerikai székhelyű cég. 2003-ban alakult, az egyik legismertebb és legsikeresebb magyar startup. Kezdetben egy Margit körúti bérelt lakásban dolgoztak Budapesten, ma pedig már Bostonban van a székhelyük, részvényeik a New York-i tőzsdén is jelen vannak. Fő szoftvertermékük segítségével a böngészőből távoli számítógépekre lehet belépni.

A LogMeIn CSR tevékenységének egyik fő eleme volt a Bridge Budapest, mely gyorsan fejlődő és nemzetközileg sikeres, Magyarországról indult vállalkozások együttműködése, közös kezdeményezés a Prezivel és a Ustreammel. Az Egyesület nonprofit, és az alapító cégek finanszírozzák a működését. Az egyesület tehetséges magyar fiataloknak (egyetemisták, frissen végzettek stb.) ösztöndíjat ajánl fel, hogy tapasztalatot és inspirációt szerezhessenek szakmai karrierjükhöz. A Bridge Budapest ösztöndíjasai a következő helyek közül választhatnak: Facebook, Prezi, SoundCloud, Twitter.

2014-ben a LogMeln önálló CSR programot indított. Pályázatot hirdetett a fiatalok számítástechnikai és matematikai oktatásának támogatására. Közel 5 millió forintot osztottak szét a nyertesek között.  A támogatott tevékenységek köre a teljesség igénye nélkül magában foglalta a következőket: tehetséggondozó program támogatása, továbbképzési támogatás, oktatási program, tanterv kidolgozása, hátrányos helyzetű fiatalok számítástechnikai és/vagy matematikai felzárkóztatása, tematikus nyári táborok, szakkörök támogatása.

A LogMeIn hitvallása szerint „nagyon fontos számunkra, hogy előre nézzünk és a jövőre gondolva dolgozzunk. A jövő generációját pedig ma kell megszólítani. Matematika, számítástechnika, fizika területén tesszük meg a tőlünk telhető legtöbbet, hogy az előbb említett tárgyakban tehetséges gyerekek lehetőséget kapjanak tudásuk megalapozásához, tovább fejlődésükhöz.”

A LogMeIn-t az Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskola jelölte a Genius Loci Díjra, nemzeti kategóriában. Az Erdős Iskola matematikában kiemelkedő diákokkal foglalkozik. 2001 óta egyre nagyobb létszámmal működik, országos hálózattal rendelkezik: már több mint 50 középiskolával állnak kapcsolatban. A LogMeIn CSR programjában az Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskola 1 millió forint támogatásban részesült. A támogatásból az iskola két tehetséggondozó hétvégét valósított meg 2014 őszén.

Adatlap: