Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Orosz Lajos

festőművész
Magyar Tehetség Nagykövete, 2018.

A felkérés időszaka: 2018 - 2022

Mint festőművész, tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, a Magyar Képzőművészeti és Iparművészeti Társaságok Szövetségének, a Kapos Art Egyesületnek.

1991 óta rendszeresen szerepel egyéni és közös tárlatokon; bel- és külföldön egyaránt közel 50 kiállítása volt. A Kapos Art Egyesület Nemzetközi alkotótelepének rendszeres résztvevője, 1996-óta többször vezetett számítógépes grafikai műhelyt. 1993-ban Marcaliban megalakította a Bernáth Stúdiót, amelyik MAPA egyesületként működött 1995-tól. 1991-2000 Balatonszentgyörgyön galériát vezetett, ahol a saját és művész kollegák munkáinak bemutatására és értékesítésére volt lehetősége. Tagja volt sokáig a ceredi művésztelepnek, majd közel 5 éve horvátországi Splitskán saját nemzetközi művésztelepet alapított, ami 2016-ban Európai Tehetségpont lett. Művésztelepén évről évre segíti a fiatal tehetségek karrierjének elindítását.

Művei köz és nyilvános gyűjteményekben:

Somogy Megyei Múzeum, Dráva Múzeum - Barcs, Bernáth Múzeum Galéria - Marcali, Würth Galéria - Künzelsau, Városi Galéria Múzeum - Sundswall, Svédország.

Mint gyógypedagógus (ELTE), humán menedzser (PTE), gyógypedagógus (ELTE), okleveles minőségügyi specialista (TÜV) jelenleg a NKE Közszolgálati Kiválósági központjának vezetője, egyetemi minőségügyi megbízott.

Az egyetem munkája előtt közoktatási szakterületen, azon belül Intézményi és Ágazati Oktatási program és tantervfejlesztési szakterületen dolgozott. Két évig a közoktatás Ágazati Minőségirányítási Programjának vezetője volt (Comenius Program), több közoktatást érintő stratégia és részstratégia kidolgozásban vett részt, az intézményi minőségirányítás részstratégia elkészítését irányította. ASHOKA díjas és Ösztöndíjas címzetes társadalmi vállalkozó. A felsőoktatási minőségirányítási módszertani kézikönyv társszerzője.