Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Hardy Ilona

jogász, üzletasszony
Magyar Tehetség Nagykövete, 2019.

Dr. Hardy Ilona a jogi diploma megszerzése után eleinte az Állami Fejlesztési Bankban, később Washington D.C. legnagyobb értékpapírjoggal foglalkozó ügyvédi cégénél dolgozott.

A Budapest Bank kötvényforgalmazási osztályvezetőjeként, majd az Értékpapír-kereskedelmi Titkárság vezetőjeként vezető szerepe volt a hazai értékpapírpiac kialakításában, az értéktőzsde jogi, szabályozási és technikai feltételeinek megteremtésében.

Ügyvédi tevékenységei mellett számos rangos funkciót töltött már be: volt tőzsdei választottbíró, 1997-től a Magyar Atlanti Tanács alelnöke, a Befektetővédelmi Alap alapító elnöke. 2000-től a Pénztárak Garancia Alapjának igazgatósági tagja, a Napi Gazdaság szerkesztő-bizottságának elnöke. 2004-től a Monetáris Tanács tagja.

Dr. Hardy Ilona hisz abban, hogy a tudatos pénzügyi gondolkodást tanítani kell, ezért megalapítja az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztárt is. Elkötelezettsége példaértékű.

Az 50 tehetséges magyar fiatalprogram keretei között mentori tevékenységet végez, sarkallva arra tanítványát, hogy minél bátrabban és nyitottabban kezelje a benne meglévő képességeket, adottságokat. Tehetséges diákja számára gazdag, hosszútávú programtervet állított össze, mert hitvallása szerint a mentor-tanítvány kapcsolat elmélyülésével kezdődhet az igazi építkezés.

A tehetséggondozás ügyében vállalt elköteleződését a PénzSztár versenyben végzett feladataival is évről évre megerősíti. A versenyben évről évre mintegy 100 hazai és 15 határon túli középiskola vesz részt, ahol szakértői testületi tagként tevékeny részt vállal.

Dr. Hardy Ilona jelenleg az Aranykor Nyugdíjpénztár igazgatótanácsának elnöke, a Pénztárszövetség elnökségének tagja.

Innovatív tevékenysége, a fiatal tehetségek és általában a társadalom iránt tanúsított példaértékű felelősségvállalása alapján Dr. Hardy Ilonát Tehetség Nagykövetnek kérjük fel.