Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Sárközi Ákos

Michelin-csillagos chef
A magyar tehetség nagykövetei - 2019.

Sárközi Ákos Michelin-csillagos chef, mely szimbólum a nemzetközi gasztronómia legnagyobb elismerése a világon. Szakmai maximalizmusa hitelessé, nyitott, közvetlen személyisége pedig széles körben népszerűvé tette.

Korábban fotográfiával szeretett volna foglalkozni, ezért nem véletlen, hogy az ételek készítése közben is mindig színekben, látványban gondolkodik, és legfőbb célja megmutatni a vendégeknek az ételek szépségét.

A séf a csúcsgasztronómia fogalmával, a fine dining-gal 2006-ban az Alabárdos étteremben találkozott Magyarországon: a 6-8 fogásos menünek nem csupán az íze különleges, hanem látványra is tökéletes.

Sárközi Ákos szakmája iránti szenvedélyes rajongása, a minőségi gasztronómia iránti elkötelezettsége sokunk számára inspiráló lehet. Célja, hogy a régi magyar konyha sokszínűségét a mai modernebb szemlélet és forradalmi konyhatechnológia felhasználásával új köntösbe öltöztetve mutassa meg.

A Bocuse d’Or Akadémia tagja, amelynek keretein belül folyamatosan részt vesz a szakácstehetségek felkutatásában és támogatásában, a gasztronómiai szakmát választó fiatalok megszólításában kiemelt jelentőségű személyiség. 

Sárközi Ákost inspiráló személyisége, sokszínű világlátása és a tehetségek megszólításában végzett aktív szerepvállalása alapján kérjük fel ezúton Tehetség Nagykövetnek.