Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Juniki Anna

Sólyom László által adományozott ösztöndíjban részesültek - 2020
zene, ének

A gödöllői Premontrei Szent Norbert Gimnázium és Egyházzenei Szakközépiskola egyházzene szakos diákjaként érettségizett. 2013-ban felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zeneelmélet-tanár – ének-zene művésztanár szakjára.

A zenei nyelv elemeinek mind alaposabb elméleti ismerete mellett egyre fontosabbá vált számára a zenei tartalmak gyakorlati kifejezése. Egyetemi évei alatt fogalmazódott meg benne a vágy és a döntés, hogy mindenekelőtt klasszikus énekes előadóművészként szeretné közvetíteni a zeneirodalom remekműveit.

Szólistaként templomi liturgiákon és számos koncerttermi előadáson lépett fel, kortárszenei koncertek és zeneszerző versenyek résztvevője és díjazottja. Előadói tapasztalatainak nagy része kortárs zenéhez köthető, mely számára a zene történetének egyik legizgalmasabb fejezete.

Szabóki Tünde és Iván Ildikó felkészítésével 2020-ban felvételt nyert a Hochschule Luzern klasszikus ének szakjára Hans-Jürg Rickenbacher osztályába. A Sólyom László által adományozott ösztöndíj segítségével lehetősége nyílik rá, hogy az énekművészi pályán a luzerni egyetemen fejlődhessen tovább. A kint megszerzett tudást tanulmányai után leginkább a magyar kulturális életben szeretné kamatoztatni.