Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Havass Miklós

A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács alapító tagja, a MATEHETSZ és a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács alelnöke
A Tehetségek Szolgálatáért életműdíj - 2014.

Havass Miklós a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács alapító tagja, a MATEHETSZ és a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács alelnöke több évtizede folytat áldozatos munkát a tehetséggondozás területén.

Matematikus végzettségű, rendkívül széles érdeklődésű, az informatika területén is jártas. 1972-ben csatlakozott a Számalk jogelődjéhez és innen vonult nyugállományba, mint a vállalatcsoport elnöke és egyik tulajdonosa. 1994-ben figyelme az információs társadalom kérdéseinek vizsgálata felé fordult. Kezdeményezője és szervezője volt az információs társadalommal kapcsolatos országos stratégiák kidolgozásának. E munka is tudatosította benne, hogy az ország jövője nagy mértékben lakosai műveltségén, iskolázottságán múlik. Ezért is alapított angol nyelvű általános iskolából, szakközépiskolából és három főiskolából álló iskolarendszert. Számos hazai és nemzetközi tudományos és társadalmi testület tagja, vezetője.

Ezek közül kiemelkedik a Bolyai Műhelyben és a Magyar Rektori Konferencia Állandó Bizottságában végzett meghatározó munkássága, továbbá a felsőoktatási tehetséggondozás főbb tevékenységi területein, a TDK és a szakkollégiumok életében vállalt rendkívül értékes tevékenysége.

A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács egyik alapítójaként folyamatosan segítette a Tanács tehetséggondozó munkáját ötleteivel, szakértelmével. A Magyar Géniusz program megvalósítása során a Programtanácsban vett részt, tanácsaival, észrevételeivel segítve a Projekt megvalósulását.

Adatlap: