Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Hrubos Ildikó

A Budapesti Corvinus Egyetem Társadalomtudományi Karának professor emeritusa
A Tehetségek Szolgálatáért életműdíj - 2019.

Prof. Dr. Hrubos Ildikó hosszú ideje végez elkötelezett munkát a tehetségekért. A Budapesti Corvinus Egyetem Társadalomtudományi Karának professor emeritusa, korábban az Egyetem oktatási rektorhelyettese (2007-2010), emellett dékánhelyettesként (1986-1990), valamint a Társadalomtudományi Kar dékánjaként (1990-1992) is tevékenykedett.

Tehetséggondozó munkája sokrétű, ugyanakkor abban kiemelkedik a tudományos diákköri munka: témavezetőként és szervezőként egyaránt hosszú ideje dolgozik a fiatalok segítéséért. Témavezetői és szakmai munkáját az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) 1999-ben Mestertanár Aranyéremmel ismerte el (ezt a díjat abban az évben alapították).

Az OTDT Társadalomtudományi Szakmai Bizottságának 1993-2004. között volt a tagja, az Elnökségének 2007-2016. között, 2011-ben pedig a Tanács alelnökévé választották, ezen tisztségét 2016-ig töltötte be. Alelnökként a társadalomtudományi szekciókért és szakmai bizottságokért felelt, amely munkája során kiváló és előremutató együttműködéseket alakított ki az OTDK-k rendezőivel, valamint bizottságaival.

Hrubos Ildikó kifinomult stílusa, szakmai eleganciája példaértékű, amelyből az OTDT Elnökségének tagjai sokat tanultak az elmúlt 15 évben. Rendkívüli tudományos és tudományszervezői teljesítménye mellett (amelyet jelen ajánlás tehetséggondozási fókusza miatt nem részletezünk) mindig lelkesen és felkészülten dolgozott azért, hogy segítse a fiatal tehetségeket, így a Tehetségek Szolgálatáért Életműdíj méltó helyre kerül hozzá.