Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Bokor Ildikó

Józsefvárosi Zeneiskola AMI korrepetítora
A Tehetségek Szolgálatáért éves díj - 2017.

Bokor Ildikó zongoraművész, korrepetitor a Józsefvárosi Zeneiskola AMI művésztanára, aki mintegy másfél évtizede mind az iskolán belül, s mind szerte az országban - a legkülönbözőbb fórumokon - kimagasló művészi, zongorakísérői munkájával került a magyar zeneoktatás középpontjába.

Feladatvállalása nemcsak a növendékek zongorakísérőjeként, hanem több művész előadó-kamarapartnereként is magas színvonalon teljesült.

A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács tagszervezete, az Oboás Társaság Alapítvány országos fesztiválprogramjainak immár egy teljes évtizede állandó zongorakísérő közreműködője, melyet szerte az országban: Budapest, Veszprém, Salgótarján, Nyíregyháza, Békés-Tarhos fesztiválprogramjain mind a művésztanárok, s mind pedig a nagyszámú tehetség-ígéret kísérő-partnereként végzett – kimagasló színvonalon. Mindezzel kivívta mind a kurzusvezetők, művésztanárok, a versenyfelkészítő tehetséggondozók mellett, az értékelő zsűri testületeinek elismerését is: minden fórumról korrepetitori különdíjjal tért haza.

Feladatköre kiterjedt a kiemelten tehetséges növendékek országos versenyeinek döntőiben, a „Virtuózok” televíziós felvételein, valamint a szakiskolai, zeneakadémiai „tehetségesek” évfolyamára történő felvételi vizsgáikon való zongorakíséretre is: I., II., III. díjhoz, sikeres felvételihez juttatva ezzel tehetségeinket. S mindezt hogyan?

Hihetetlen szerénységgel, s ugyanakkor a zenei, hangszeres tudás szerteágazó, sokszínű fölényével „szolgálva” a sikeres tehetséggondozás ügyét.

Bokor Ildikó nemcsak munkatársként, hanem azonnal segítségünkre jövő tehetség-tanácsadóként is, mind csak előmozdította fejlesztőmunkánk hatékonyságát: személyében a növendékhez mindig alkalmazkodó, s teljesítményét előmozdító-serkentő „előadó-partnert” kaphattunk minden fórumon.  

Példaértékű „szolgálatát” őszinte kollegialitással, kiváló zongorajátékával, technikai fölénnyel, művészi intuícióval, s vele párhuzamosan rendkívüli emberi hozzáállással és megbízhatósággal végzi.

Kívánom, hogy a „Tehetségek Szolgálatáért” 2017. kitüntetés további erőt, kitartást és ösztönzést adjon pályáján, hogy a továbbiakban is hasonló lelkesedéssel és munkabírással szolgálhassa tehetségeinket.

Adatlap: