Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Fuszek Csilla

Budapesti Európai Tehetségközpont igazgatója
A Tehetségek Szolgálatáért éves díj - 2017.

Fuszek Csilla évtizedek óta foglalkozik a tehetséggondozással, tanárként, minisztériumi tisztségviselőként, alapítvány vagy civil szervezet munkatársaként.

15 éves tanári gyakorlat után 7 éven át dolgozott az Oktatási Minisztériumban, ahol fontos szerepe volt az Arany János Tehetséggondozó Program elindításában.  Tehetséggondozó munkáját 2007 és 2011 között a Csányi Alapítvány ügyvezetőjeként folytatta, majd a MATEHETSZ Budapesti Európai Tehetségközpontjának létrehozásában vállalt részt, mint a központ igazgatója. Emellett 2008 óta folyamatosan előadóként is dolgozik az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karán, ehhez a munkájához nyomon követi a tehetséggondozás legfrissebb nemzetközi trendjeit és a szakirodalom legújabb köteteit.

A tehetséggondozás nemzetközi vérkeringésében is évtizedek óta dolgozik, már a 2006-ban Magyarországon szervezett első nagy tehetséggondozó konferencia szervezésének is egyik motorja volt. A MATEHETSZ és a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács munkájában kezdetek óta tevékenykedik a külkapcsolati munkacsoport vezetőjeként. Csermely Péterrel együtt nagy erőket, és összes nemzetközi kapcsolatát megmozgatva 2011 óta foglalkozik az Európai Tehetségsegítő Hálózat kialakításával, 2 nagy nemzetközi konferencia (2011, 2014) és egy Európai Parlamentben kifejtett lobbi tevékenység (2012) szervezésében vállalt fontos szerepet, jelenleg a Kvalifikációs Bizottság titkáraként és a Hálózati Tanács koordinátoraként dolgozik a Hálózat fejlesztésén.

A Magyar Templeton Program munkájában is kezdetek óta részt vesz, a program EU kiterjesztési munkáját segíti. 

Időt és energiát nem kímélve eleget tesz nemzetközi meghívásoknak, konferenciákon, műhelybeszélgetéseken vesz részt, sokszor hétvégéit is az ügynek szentelve.

Fuszek Csilla minden tekintetben elkötelezett a magyar és az európai tehetségügy mellett, számos funkciót töltött és tölt be. Eredményes tevékenysége példaértékű lehet a tehetséggondozás nemzetközi résztvevőinek és hazai képviselőinek egyaránt.

Adatlap: