Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Ivánka Gábor

ARINOVA szabadalmi és védjegy iroda, tulajdonos, szabadalmi ügyvivő
A Tehetségek Szolgálatáért éves díj - 2014.

Számos sikert ért el országos és nemzetközi matematikai és tudományos/innovációs versenyeken, konferenciákon. Több találmány tulajdonosa, pl: „Játék matematikai feladatok megoldására” és „Játék dobóeszközökkel”.

Találmányait a világ legrangosabb nemzetközi szabadalmi és találmányi kiállításain díjazták:
- 1999. Brüsszel-Euréka 48. Nemzetközi Találmányi Kiállítás: kiemelt aranyérem
- 2000. Genfi Nemzetközi Találmányi Kiállítás: bronzérem
- 2000. Londoni Nemzetközi Szabadalmi Kiállítás: ezüstérem

Ivánka Gábor 2005-től társadalmi munkában a Magyar Fiatal Tudósok Társaságának (MAFITUD) alapító vezetője, és 2009-től az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny bírálóbizottságának tagja. Iparjogvédelmi szakemberként tanácsaival – térítésmentesen – folyamatosan segíti a MAFITUD-tagjait, különböző találmányaikkal kapcsolatos szabadalmaztatási munkáiban.

Tizenöt éve önkéntes munkában, aktívan vesz részt a magyar fiatal tehetségek szakmai felkészítésében a nemzetközi versenyekre. Közreműködésével és szakmai támogatásával a magyar fiatal tudósok kiemelkedő nemzetközi sikereket értek el pl. az elmúlt évben is:
- 2013. szeptember: Prága, EU Fiatal Tudósok Versenye, III. helyezés (Zsombori Balázs)
- 2013. szeptember: Prága, EU Fiatal Tudósok Versenye, különdíj (Hegyesi Donát Sándor)
- 2013. május: Phoenix (USA), Fiatal Tudósok Olimpiája, III. helyezés (Papp Gergely).
Az, hogy Magyarország az EU Fiatal Tudósok Versenyének ország rangsorában a kiváló harmadik helyet foglalja el, jelentős részben Ivánka Gábornak is köszönhető - már csak azért is, mert személyesen vezeti a fiatalok delegációját 2008 óta a külföldi tudományos és innovációs megmérettetésekre, társadalmi munkában.

2000-ben megalapította a VISUALIA Kreatív Ügynökséget. A 4-6 főt foglalkoztató sikeres vállalkozás egyedülálló a maga nemében, hiszen a tudomány és innováció népszerűsítésére szolgáló marketing kommunikációs eszközrendszerek kidolgozásával, tervezésével és kivitelezésével foglalkozik. A VISUALIA által tervezett eszközök a szellemi tulajdonvédelmi szempontok figyelembevételével készülnek, integrált szabadalmi iroda segíti elő a különböző iparjogvédelmi konzultációkat, melyek elengedhetetlenek ezen a területen. Az általa vezetett ügynökség számos díjjal büszkélkedhet (csak a legutóbbiak):
- 2009 „Magyar Minőség Portál Díj” - Magyar Tudományos Akadémia Könyvtárának portálja,
- 2010 „Az Év Honlapja Különdíjat” - „In Memoriam Gábor Dénes” honlap.
- 2010 „Média Díj I. díj” - „In Memoriam Gábor Dénes” honlap.

Adatlap: