Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Alexander Brody

üzletember, író, reklámszakember
Magyar Tehetség Nagykövete, 2014.

A felkérés időszaka: 2014 - 2018

A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács a Magyar Tehetség Nagykövete címet adományozza Alexander Brodynak.

Alexander Brody üzletember, író, reklámszakember. 15 éves korában családjával együtt az Egyesült Államokba költözött, ahol a Princeton Egyetem diplomáciai karán szerzett diplomát kínai nyelvből, történelemből és filozófiából. Az Egyetem végeztével a reklámszakmában próbált szerencsét. 1953-ban kifutófiúként került a Young and Rubicam nevű reklámcéghez, amelynek 1970-től tizenkét éven át volt nemzetközi elnöke. 1984-1987 között a Reklám Világszövetség vezetője is. Munkájában mindig a kreatív, a megszokottól eltérő és a váratlan megoldásokat kereste. A tehetséges munkavállalók, kollégák támogatása, érvényesülésük elősegítése vállalatvezetői hitvallásának is mindvégig kiemelt fontosságú eleme volt.

Alexander Brody nemcsak sikeres üzletember és világszerte elismert reklámszakember, hanem a hazai kulturális élet megkerülhetetlen alakja is. Számos könyv szerzője, folyóirat-alapító és mecénás. A tehetséggondozás világában is régóta aktív szerepet vállal: a Bolyai Műhely Alapítvány tehetséggondozó műhelyének alapító tagja. 1995-ben nagyapja tiszteletére megalapította a Bródy Sándor Díjat, amely elismerést minden évben egy kiemelkedő elsőkötetes prózaírónak ítélnek oda.

Alexander Brody a kifutófiúból lett vállalatvezető egész eddigi életútja is a tehetséges életpálya példaképeként és a tehetség nagyköveteként szolgál.

Adatlap: