Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Somlai-Fischer Ádám

művészeti tervező, alapító, prezi.com
Magyar Tehetség Nagykövete, 2014.

A felkérés időszaka: 2014 - 2018

A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács a Magyar Tehetség Nagykövete címet adományozza Somlai-Fischer Ádámnak.

Somlai-Fischer Ádám építész, dizájner, a világszerte elismertséget és sikereket szerző Prezi megálmodója, a cég egyik alapítója és jelenleg is vezető művészeti tervezője. Somlai-Fischer Ádám hitvallása szerint az alkotó ember folyamatosan megkérdőjelezi, újraértelmezi, és újraalkotja a már ismert technológiákat, megoldási módszereket.

Két társával együtt 2008-ban indította útjára a Prezi internetes prezentációkészítő szoftvert. A Prezi világszerte ismert magyar találmány, amelyet jelenleg is Magyarországon fejlesztenek, és amelynek jóval több mint 20 millió regisztrált felhasználója van. Nemrég pedig nagy értékű szoftverhozzáférést felajánlva a Prezi az Amerikai Egyesült Államok oktatási programjának egyik támogató partnere lett.

A Prezi mottója szerint középpontban az ötletek és a gondolatok állnak. A szoftver az alkotó kreativitására helyezi a hangsúlyt és minden felhasználóját kifejezetten arra ösztönzi, hogy elszakadva a sablonoktól, megújuló, kreatív önkifejezésre törekedjenek.

Somlai-Fischer Ádám a tehetséggondozásban is igen kreatív. Az innovatív ötletek kidolgozását segítő műhely, a Kitchen Budapest egyik alapítója, amely több száz eredeti ötletet segített elindítani a megvalósulás útján. Ádám legújabban pedig a Coding girls program egyik vezetője, amely a középiskolás lányoknak nyújt ingyenes programozói képzést.

Ezúton szeretnénk felkérni Somlai-Fischer Ádámot arra, hogy Tehetségnagykövetként folyamatosan megújuló projektjeivel hirdesse a kreatív hozzáállás és a sablonok megkérdőjelezésének fontosságát, továbbá az alkotó közösségek sikerét.


Interjúnk Somlai-Fischer Ádámmal.