Menü megnyitása

Dobi Réka

Dobi Réka
Születési év: 
1992
Lakhely: 
Eger
Tehetségterület: 
Gazdaság, pszichológia, szociológia, oktatás
Mentorok: 

Miért fontos számodra ez a program?
A program során megismerkedhettem olyan hasonló lelkes fiatalokkal, mint én vagyok. Találkozhattam szakmai tekintélyekkel, akik megosztották tapasztalataikat velünk, melyek nagyon hasznosak, hiszen a jövőben figyelhetek arra, hogy elkerüljem azokat a hibákat, amiken ők már keresztül mentek.

Miért érzed/érezted úgy, hogy szükséged van mentorra?
A mentori segítség számomra nagyon fontos, hiszen kezdő vagyok a szakterületemen és minden segítségnek nagyon örülök. A gazdasági világ egy rettenetesen tág és nyitott terület, és könnyű benne elveszni, így egy segítő kéz mindig nagyon jó dolog.

Mitől más egy mentori segítség, mint egy tanári/szülői segítség?
A mentor talán objektívebben, egy másik perspektívából lát engem, mint a szüleim. Ő a szakterületén dolgozik, még egy tanár egy iskolai közegben, a szülő pedig az én esetemben teljesen más területen. A mentor kapukat tud kinyitni, és olyan szakmai tapasztalatokkal lát el, ami felbecsülhetetlen értékű.

Miért ajánlanád egy barátodnak, hogy keressen mentort?
Mert rengeteg bolyongástól kímélheti meg magát. Egy jó mentor eligazít, és szempontrendszert ad. Az ember tisztábban látja magát is az adott szakterület szempontjai szerint. Tehát a mentor segítség a fejlődésben, segítség az elindulásban, sőt biztonságérzetet ad a jelenléte, és az ember magabiztosabban, jobb közérzettel vág neki a nagy kihívásoknak.

Mit kaptál eddig a programtól?
A Tehetség Piactér egy nagyon jól megszervezett program, így a közös események során új barátokra leltem. Más területeken tevékenykedő mentorokat is megismerhettem és egy-egy rövid beszélgetés után betekintés nyerhettem másfajta világokba. A szervezett programok keretein belül hasznos készségeket sajátíthattam el, mint például hogyan érdemes rövid, tömör, ütős előadást tartani.

Adatlap: