Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Farkas János

Farkas János
17 éves - Szolnok
Felfedezettjeink, 2011.
biológia

Farkas János a szolnoki Verseghy Ferenc Gimnázium 11. (természettudományos tantervű) osztályának tanulója. Nagyon jó képességű, széles érdeklődési körű, a tanulásban komolyan elmélyedő diákunk. A feladatokat ügyesen mérlegeli, különösen a biológiát és a kémiát tanulja nagy odaadással, de mindenből igyekszik a maximálisan teljesíteni.

Természettudományos érdeklődése már általános iskolás korában megmutatkozott: a Hevesy György kémia versenyen hetedik és nyolcadik osztályban is megyei első helyezést ért el. A gimnáziumban kilencedikben és tizedikben is bejutott az Irinyi János kémia verseny országos döntőjébe, ez utóbbi alkalommal országos 17. helyezett lett. Ugyanebben az évben az iskolánk által a megye iskoláinak meghirdetett Tarján Imre fizika verseny 3. helyezett csapatának tagja, a Kitaibel Pál biológia versenyen megyei harmadik helyezést ért el. Tizedik osztályban a Dr. Árokszállásy Zoltán országos biológia versenyen a döntőben 13. helyezést ért el.

 János érdeklődése ekkor első sorban a biológia felé fordult. Kiemelkedő tehetségét mutatja, hogy a közelmúltban lezajlott biológia OKTV első fordulóján szerzett pontszáma eléri az egyik biológia speciális tantervű gimnázium legjobb tizenkettedikes diákjainak eredményét. Ez a kiváló teljesítmény azért különösen elismerésre méltó, mert János halmozottan hátrányos helyzetű roma tanuló. A család igyekszik biztosítani az eredményes tanuláshoz szükséges feltételeket, de alacsony iskolai végzettségük miatt, a tanulásban közvetlenül segíteni nem tudják. Ezért kitartó szorgalommal, önállóan, segítség nélkül készült fel német nyelvből a középfokú nyelvvizsgájára.

János nagyon sokat fejlődött a gimnáziumba kerülése óta, továbbtanulási irányultsága határozott, mindent megtesz céljai elérése érdekében. Munkáját pontos időbeosztással végzi, amire szüksége is van, hiszen lakóhelyéről naponta vonattal jár be a gimnáziumba.

A Fire Dance tánccsoport tagja, akikkel heti három órában készülnek a fellépésekre. Udvarias, segítőkész, társai mindenben számíthatnak rá.
 

Adatlap: 
Kapcsolódó intézmény, szervezet: