Menü megnyitása

Fekete Regina

Fekete Regina
Születési év: 
1996
Lakhely: 
Hajdúböszörmény
Tehetségterület: 
Vegyészmérnöki szakirány

Miért fontos számodra ez a program?
A program lehetőségeket adott nekem, sokat tanultam a találkozók során, sok hasznos információt szereztem, jövőbeli terveimet alakította, és sok-sok barátra tehettem szert.

Miért érzed/érezted úgy, hogy szükséged van mentorra?
Fontosnak találtam, hogy valakivel beszélgethessek a terveimről, hogy betekintést nyerhessek ezzel kapcsolatos területekre, és persze egy mentor sokkal többet tud tanítani magáról a választott szakirányról, ha abban járatos. Ezek mind olyan lehetőségek, amiket tudni kell kihasználni.

Mitől más egy mentori segítség, mint egy tanári/szülői segítség?
A mentori segítség más, mert koncentráltabb, mint a tanári segítség, mert míg a tanárok diákok csoportjával foglalkoznak, egy mentor az esetek túlnyomó részében 1-2 emberrel foglalkozik egyszerre, ami egy hatásosabb módja annak, hogy ezt a pár embert egy irányban jól segítse. Úgy gondolom, a két tanítás teljesen más, de persze ez nem jelenti azt, hogy egy tanár nem lehet jó mentorod...

Miért ajánlanád egy barátodnak, hogy keressen mentort?
Először is csak akkor ajánlanám, ha már van kialakult képe a jövőjét illetően, hiszen az én gondolataim szerint a mentor egy irányban segít koncentráltan, ez pedig csak akkor működik igazán, ha tudod is, hogy merre szeretnél indulni.

Adatlap: