Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Nyilas Misi Ösztöndíj a rászoruló tehetségeknek

Jelentkezési határidő: 2020. október 31. 00:00
A Magyar Református Szeretetszolgálat programjával már 365 fiatalnak segített

A tehetség kincs! – ez a Magyar Református Szeretetszolgálat ösztöndíjprogramjának jelmondata. Mindannyian tudjuk, hogy a tehetség kibontakoztatásához azonban nem elég a kitartó, szorgalmas munka, gyakran külső segítségre, támogatásra is szükség van hozzá.
Az iskolai különórák, a megfelelő eszközök beszerzése, a versenyek nevezési díjai ugyanis komoly költséget jelentenek, melyeket nem minden család engedhet meg magának. Ebben a helyzetben nyújt támogatást a Nyilas Misi Ösztöndíj.

Kik jelentkezhetnek a felhívásra?
Az évente meghirdetett pályázatra olyan magyar és határon túli magyar nyelvű oktatásban részt vevő 5-12. évfolyamos diákok jelentkezhetnek, akik valamely művészeti ágban, sportban vagy természettudományban, bölcsésztudományban kiemelkedően tehetségesek és szociálisan hátrányos helyzetűek.
Az anyagi támogatás mellett mentorok is segítik a programban részt vevő diákokat tehetségük kibontakoztatásában a Nyilas Misi Újratöltve-program keretében belül, és többek között a tudatos pénzügyi gazdálkodás és a karrierépítés mikéntjeit is megtanítják az ösztöndíjasoknak.

Jelentkezni október 31-ig lehet, regisztráció után. A beadott pályázatok közül egy szakmai zsűri választja ki a 2020/21-es évad támogatott tehetségeit.

A programban részt vevő fiatalok 10 hónapon keresztül, havi 10 ezer forint támogatást kapnak, és tehetségük kibontakoztatásában egy választott mentor is segítségükre van.