Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Földi Marcell

Földi Marcell
14 éves - Eger
Felfedezettjeink, 2011.
sport - úszás

Földi Marcell úszó, a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség kötelékében az egri Integra Agria 14 éves versenyzője. A kisfiú 5 éves korától súlyos beteg, epilepsziás. Az utóbbi néhány évben – köszönhetően a magas dózisú gyógyszereknek és az úszásnak is – nem voltak rohamai. Az úszás számára nagyon fontos, hiszen kiemelkedően sikeres versenyző.

Marci 2006-tól 2010. április 18-ig összesen 50 aranyérmet szerzett országos úszóversenyeken. Minden számban győzött, amelyben elindult. Kis diákként rövidebb távokon nyert, egy éve a hosszabb számokban és vegyesúszásban is sikeres. 2008-ban Heves megye Jó tanuló, jó sportoló-ja lett úszás kategóriában. Bemutató úszást tartott már a Debreceni rövidpályás EB-ken és 2010. augusztus 12-én Úszó EB 50 m gyorsúszásban, amit az MTV is közvetített. Kiváló eredményei alapján kvalifikálták a XIII. Speciális Olimpia Nyári Világjátékokon Athénban való részvételre.

Tanárnő édesanyja 10 éve egyedül neveli gyermekét, és sok erőt merít az SO hivatalos esküszövegéből: „Engedd, hogy győzzek; de ha nem győzhetek, hadd küzdjek bátran.” Tanárai, edzői mindent megtesznek a fiú érdekében, egy pályázati támogatás szakmai fejlődésére fordítva elősegítheti, hogy eredményeivel hírnevet szerezzen hazánknak.
 

Adatlap: 
Kapcsolódó intézmény, szervezet: