Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Gersits Salome Ráchel

7 éves - Budapest
Felfedezettjeink, 2011.
rajz

A Gyermekház Alapítványi Iskola első osztályos tanulója, szeptembertől résztvevője a Nap-kör Mentálhigiénés Alapítvány részeként működő Tehetség Műhelynek.

Ráchel kivételesen nagy családból származik, heten vannak testvérek, ám szülei immár két éve különváltan élnek. A gyermekek továbbra is közös szülői felügyelet alatt állnak és gondos nevelésben részesülnek.

A csendes, értelmes, alkalmazkodó és érzékeny Ráchel jól halad a tanulásban. Érdeklődése mindenre kiterjed, és kitűnő kognitív reakciói koránál kissé érettebb, kiegyensúlyozott személyiségjegyeket sejtetnek. Speciális, fokozott érdeklődése nyilvánul meg a művészeti tevékenységek iránt. Nagyon kifejezően, jól rajzol. Emberábrázolása arányos, részlet-gazdag; környezeti, természeti rajzai jó megfigyelő- és absztrakciós készségről árulkodnak. Színhasználata teljes, minden festési technikát gyorsan elsajátít. Kitűnő formaérzéke van, ez sík - és elsősorban plasztikus ábrázolásaiban is érvényre jut.

Nagyon szeret agyaggal dolgozni: a formaképzés miden technikáját könnyedén elsajátítja; arányérzéke itt finom kézműves gondossággal és kitűnő fantáziával párosul. Munkáit szelid kis humor teszi egészen egyedivé, amely egyértelműen mutatja tehetségét. A szobrászat, a kerámia minden részlete, minden területe vonzza. Szorgalma és egyedi kifejezésmódja bizonyítja, hogy a továbbiakban kibontakozó reményteljes tehetséggel van megáldva, amelyet minden eszközzel érdemes haladéktalanul fejleszteni.

A komplex és specifikus tehetségfejlesztő programban való részvételével különleges családi viszonyok közepette is elegendő figyelem juthat a kislány tehetségére.