Menü megnyitása

Beszámoló a 2016-os Felfedezettjeinktől: Boateng Kármen Stephany

2016. november 7.

18 éves - Pécs
Felfedezettjeink – 2016. A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács (NTT) pályázata - különdíj

Milyen területen hasznosítottad az ösztöndíjat?

A 2016-os évben a “Felfedezettjeink” pályázat különdíjasaként az elnyert összeget úgy döntöttem, hogy elsősorban nyelvtanulásra, kurzusokra, koncertekre és az azokhoz tartozó útiköltségekre fogom fordítani.

Az IELTS (International English Language Testing System) a világ  egyik legszínvonalasabb és legnépszerűbb angol tesztje, ez az egyetlen olyan angol nyelvű vizsga, amelyet bevándorlás céljából minden ország elfogad. Elhatároztam, hogy minél előbb szeretnék rendelkezni nyelvvizsga bizonyítvánnyal, így a június második felében egy intenzív és hatékony 10 napos IELTS felkészítő tanfolyamon vehettem részt a Brithish Councilnál. Rengeteget profitáltam a foglalkozásokból, de szeretném a maximumot kihozni magamból és biztosra menni, ennek fényében úgy döntöttem 2016 decemberében teszem le a komoly vizsgát.

Hogyan telt az elmúlt bő fél éves tevékenységed? 

2016-ban részt vehettem a Virtuózok komolyzenei tehetségkutatóban, ahol a középdöntőig jutottam és az egyik közönségdíjas is én lettem. Számomra felbecsülhetetlen tapasztalat és emlék egyben ez a szereplés és a legkevésbé sem bántam meg, hogy elindultam az elején. Azóta egyre több és több koncert, lehetőségek tárulnak elém. Október 23-31-éig például egy pár “virtuóz társammal” Erdélyben fogunk turnézni Bolyki Zoltán, karmester vezetésével.

Két héttel ezelőtt pedig rendkívüli megtiszteltetésben volt részem: 15-én, a budapesti Bartók Emlékházban Kocsis Zoltán kurzusán játszhattam Bartók op. 14-es Suitejét.

Jelenleg a 4. Takács Jenő Nemzetközi Zongoraversenyre készülök, ami november 9-étől lesz Ausztriában, Oberschützenben.