Menü megnyitása

Beszámoló a 2016-os Felfedezettjeinktől: Persányi Barnabás

2016. november 29.

12 éves - Telki

Felfedezettjeink – 2016. A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács (NTT) pályázata - különdíj

Hogyan telt az elmúlt bő féléves tevékenységed?

Sikeres félév volt számomra a 2016. márciusától szeptember végéig tartó időszak, melyhez a Felfedezettjeink pályázaton elnyert támogatás is segítséget nyújtott. A díj összegét egyéni sakk edzéseim költségeinek egy részének fedezésére használtam fel.

Négy fontosabb eredményem volt ezen időszakban:

  • Márciusban ezüstérmes lettem az Országos Egyéni Profi Sakk Diákolimpián Miskolcon egy évvel idősebbek között.
  • Áprilisban első táblán tábladíjat nyertem az Országos Csapat Sakk Diákolimpián Szombathelyen a felső tagozatos diákok - tehát 3 évvel idősebbek - között.
  • Májusban egy Openen vettem részt Lajosmizsén, melyet a felnőtt mezőnyben nyertem meg.
  • Augusztusban Csehországban megnyertem a Korosztályos Uniós Európa-bajnokságot a 12 évesek kategóriájában. Mivel erre az eredményemre vagyok a legbüszkébb, erről részletesebben is szeretnék beszámolni:

Idén - a korábbi évekhez hasonlóan - ismét a csehországi Kouty-nad-Desnou adott otthont augusztus 5. és 14. között az Európai Sakkszövetség által rendezett Korosztályos Uniós Európa-bajnokságnak. A versenyen nemcsak az Európai Uniós országok, de a tagjelöltek és mindezek szomszédai is részt vehettek. Négy korosztályban, 9 fordulóban mértük össze a tudásunkat, minden nap egy 3-5 órás partit játszva.  A bajnokság során belga, francia, bolgár, német, lengyel, észt, román, szlovák és litván ellenfelekkel kellett megküzdenem. A játszmákat egyidejűleg az interneten és helyben kivetítőn is követni lehetett.

Szerencsére már a második fordulótól sikerült a mezőny élére állnom és veretlenségemet végig megőrizve lettem korosztályos uniós Európa-bajnok a 12 éves korosztályban. Hab a tortán, hogy két nyertes partimat is szépségdíjjal jutalmazták a versenyen: lengyel és litván ellenfelemmel játszott partim a győzelemre vezető sakktaktikai és stratégiai motívumok miatt nyerte el a legszebb játszma díját, de ez az elért pontszámba természetesen nem számított bele. Nagy örömömre, a díjkiosztón a szervezők jóvoltából a gyönyörű kupán és az aranyérmen kívül egy laptoppal is gazdagabb lettem.

Ezúton is köszönöm a "Felfedezettjeink 2016" pályázaton számomra adott támogatást, mely hozzájárult fenti eredményeimhez.