Menü megnyitása

Beszámoló a 2016-os Felfedezettjeinktől: Szabó Gábor

2016. november 21.

14 éves - Szeged

Felfedezettjeink – 2016. A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács (NTT) pályázata - különdíj

Milyen területen hasznosítottad az ösztöndíjat?

Evezés sportágban elért eredményeim alapján a jövőbeni terveim megvalósításához és a további eredményességem támogatására kaptam a különdíjat. Mivel több rangos versenyen is részt vettem, szükségem volt olyan eszközökre és táplálék kiegészítőkre, amelyekkel az erőnlétemet, edzettségemet fejleszteni tudom a legjobb eredmények elérése érdekében.

A különdíj összegéből az alábbiakat vásároltam:

  • SMR henger: segíti az izmok regenerálódását, minden edzés után el kell vele végezni az előírt gyakorlatokat. A napi kétszeri több órás edzés és több napos versenyek alatt nagyon sokat segített.
  • Mobilitációs gumiszalag: beindítja a vérkeringést az izmokban. Ez egy speciális több méteres gumiszalag. Edzés és versenyek előtt kell betekerni az egész lábat vele. Fokozza az izmok teljesítményét.
  • Stabilizációs pad: segít elkerülni az edzés közbeni sérüléseket.
  • Izotóniás italpor: Edzéskor, verseny előtt kell fogyasztani. Segít kivédeni a szénhidrátraktárak kimerülését, amely kritikus a teljesítmény fenntartása érdekében. Ezen kívül tartalmaznak még különböző ásványi anyagokat.
  • Nagy dózisú vitamin és ásványi anyagokat tartalmazó étrendkiegészítők

 

Hogyan telt az elmúlt bő fél éves tevékenységed? 

Elért eredményeim:

  • Legrangosabb verseny: 2016. évi Evezős Felnőtt, Utánpótlás, Masters, Országos Bajnokság, Innovációs Program és Sport XXI verseny: Férfi tanuló egypár evezés I. helyezés, Férfi tanuló kétpár evezés I. helyezés
  • További eredmények: Csepel Kupa: Férfi tanuló egypár evezés I. hely, Budapest Bajnokság: Férfi tanuló egypár evezés I. hely, Nyílt Vidék Bajnokság: Férfi tanuló egypár evezés I. hely, FEC kupa: Férfi tanuló egypár evezés I. hely.

A kapott támogatás összege nagyban hozzájárult az elért eredményeimhez, amelyért nagyon hálás vagyok. A vásárolt eszközöket a későbbiekben is fogom tudni használni a felkészülésemhez.