Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Állatkertek, vadaskertek Magyarországon JG 320 000 022

GlobalID:
JG 320 000 022
Kidolgozó:
Ridzi Gizella
Alkalmazók:
Indulás dátuma:
2013/2014 tanév
Kapcsolattartó:
Rajzolóprogram, szövegszerkesztő-, táblázatkezelő-, prezentációkészítő-, böngészőprogramok megismerése és használata.

A program témája a magyarországi állatkertek és vadaskertek volt. Minden tanuló választott egy magyarországi állatkertet vagy vadaskertet, amelyről anyagot gyűjtött és a feladatokban ezt használta fel. Készítettek logót, belépőjegyet, prospektust, szórólapot, bemutató filmet.

A szünidei intenzív hét programjának első napján csoportokat alakítottunk: a csoportok különböző iskolából jött tanulókból álltak. Anyagot gyűjtöttünk a Fővárosi Állat- és Növénykertről, ahová a második napon el is látogattunk. Az állatkertben az előzőleg megbeszélt szempontok szerint mindegyik csoport fotókat, videót készített, megfigyeléseket végzett, jegyzetelt. A harmadik-hatodik napon a csoportok feldolgozták a gyűjtött anyagot a tanult új programokkal, amelyeket egymásnak bemutattak, véleményeztek. Montázst, filmet készítettek a fotókból, megismerkedtek egy képszerkesztő programmal. Az intenzív nyári program napjain munkánkat diákmentorok, volt tanítványaink segítették. Pozitív visszajelzéseik arra utalnak, hogy ez fontos részét képezte a projektnek. A foglalkozások végén a csapatok bemutatták az aznap készített munkáikat.
A tanév kezdetekor ismét egyéni munkával folytattuk a projektet. Minden tanuló választott egyet a Magyarországon védett állatok és növények közül és a további feladatokat ebben a témában végezte. Anyagot gyűjtöttek, weblapot szerkesztettek, feladatlapot, könyvjelzőt és képeslapot készítettek.
Minden alkalommal lehetőséget biztosítottunk arra, hogy egymás munkáit megtekintsék, értékeljék.

A programról az ISZE elektronikus folyóirata, az Inspiráció 2013. decemberben megjelent tehetségkülönszámában
e-Inspiráció 2013 III. ISZE Tehetségsegítő Tanács NTP-TTM-MPA-12-004 Tehetségkülönszáma elektronikus folyóirat 48-49. oldalán számoltunk be.