Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Ébresztő tehetségfejlesztés festéssel, társasjátékkal és tapasztalati tanulással JG 370 000 038

GlobalID:
JG 370 000 038
Alkalmazók:
Indulás dátuma:
2015
Mottó: „Van-e rossz gyerek, és ha igen, miért nem?”

A műhelymunka felépítése: 3 blokkból áll. A képzés  alapvetően a résztvevők saját élményeire épít, lehetőséget biztosít a teheséggondozással kapcsolatos új módszerek megismerésére, eszközök kipróbálására.

1. A viselkedés háttere: eszköz biztosítása a problémás, „rossz” viselkedés hátterének megértéséhez:
Jéghegy modell, Konfliktus kör, A krízis stressz modelljének bemutatása.

2. Élményfestés: a résztvevő szakemberek megismerik és kipróbálják a különböző technikákat és a megszokottól eltérő megoldásokat. Például nagyméretű (A1, A2) felület, látszólag össze nem illő anyagok, technikák együttes alkalmazása, közös festés stb.
 - Cél: olyan élmény biztosítása, ahol a résztvevők és később a gyerekek átélhetik, hogy „mindenki tud rajzolni/festeni”. A részvételhez nem szükséges rajz/művészeti irányú képzettség/végzettség/ügyesség.
 - a Tapasztalati tanulás ciklus modelljének bemutatása, értelmezése

3. Társasjáték: három társasjáték (Quarto, Hanabi, Labirintus) eredeti változatának és azok különböző oktatási, illetve készségfejlesztő célokra kidolgozott adaptációjának bemutatása, a saját változatok kidolgozásának és konkrét készségfejlesztési, ismeretátadási célokhoz való adaptálási folyamat facilitálása, ötletek gyűjtése tetszőleges egyéb, már létező társas- vagy táblajáték hasonló célú és szemléletmódú átalakításához.