Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Gazdasági ismereteket fejlesztő tehetséggondozó műhely JG 370 000 025

GlobalID:
JG 370 000 025
Kidolgozó:
V. István Katolikus Szakközépiskola és Gimnázium közgazdasági munkaközössége
Alkalmazók:
Indulás dátuma:
2014
Kapcsolattartó:
Középiskolások fejlesztő programja.

A program a középiskolai oktatási anyag kiegészítésére, mélyítésére koncentrál. A munka fő célterülete a pénzügyi ismeretek bővítése, amely a tanórai keretek között nem szerepel, de szorosan illeszkedik bizonyos tantárgyi (közgazdasági szakmai, történelmi, földrajzi, társadalomismereti) ismeretekhez. A program célja, hogy fejlesszük a diákok ilyen irányú ismereteit, motiváljuk őket a későbbi szakmaválasztásban, illetve a diákmentorok segítségével pályaválasztási segítséget is kapjanak. E műhelymunkában a tehetségek erős és gyenge oldalának fejlesztése is megvalósul. Kiemelt figyelmet kap a személyiségfejlesztés, az önismereti, a személyre szabott tanulásmódszertani tanácsok – különösen az intenzív alkalmakkor. A lazító foglalkozásokon a diákok kreativitásának fejlesztésére nyílik lehetőség.

Az érintett gazdasági témakörök: pénzismeret, bankrendszer, biztosítási ismeretek, öngondoskodás - lakástakarékpénztár, diákhitel.
A diákmentorok, illetve a programban részt vevő pályaválasztási tanácsadó, tréner a pályaválasztásban nyújthat támogatást a diákoknak.