Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Tehetséggondozó kórustábor JG 380 000 002

GlobalID:
JG 380 000 002
Kidolgozó:
Juhászné Zsákai Katalin
Alkalmazók:
Indulás dátuma:
2013
Kapcsolattartó:
Kórustábor általános és középiskolásoknak. Koncert, szerenád, flashmob, táncház és strandolás!

A szolnoki Kodály Zoltán Gyermekkórus tagjai számára szervezett, 2013 nyarán megvalósult kórustábor. A táborozás résztvevőit az egész éves kórusmunkában mutatott teljesítmény, a tanévközi tehetséggondozó kórusfoglalkozásokon mutatott aktivitás és szándéknyilatkozat alapján választották ki. Összesen 65 gyermek vett részt a táborban, 25 fő a Gazdagító programpárok pályázat támogatásának segítségével.

A tehetséggondozó kórustábor célja elmélyült műhelymunka, repertoárfrissítés, repertoárbővítés és közösségépítés volt a közös kórusmunka és a szabadidős tevékenységek által, továbbá a közönség szórakoztatása a koncertekkel, szerenádokkal és flashmobbal. A tábor kóruspróbák, szólampróbák diákmentorokkal (új művek szólamainak megtanulása idősebb diáktársak segítségével), összpróbák, koncertek, kórusszerenád, flashmob színtere volt.

A gyermekek munkájának gyümölcse a koncert, ami megéri a hosszú, elmélyült felkészülést, és örömöt ad énekesnek, közönségnek egyaránt.
A szakmai munka mellett alkalom nyílt táncházra, kézműves tevékenységre, a szolnoki vízi rendőrség hajójának és motorcsónakjának kipróbálására, strandolásra, vízi zumbára, íjazásra, lovaglásra. A táborozó kórustagok motivációja nő, és jelentősen fejlődik hangképzésük, műismeretük, interpretációs készségük. Alkalom nyílik a kórustagok, diákmentorok és pedagógusok közötti emberi kapcsolatok építésére is. Ezeken felül pedig életre szóló élményekhez juthatnak a gyerekek.