Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Téli tehetséggondozó tábor a Budai-hegységben JG 320 000 017

GlobalID:
JG 320 000 017
Kidolgozó:
Csányi Sándor
Alkalmazók:
Indulás dátuma:
2014
Kapcsolattartó:
Tájékozódás, GPS-használat, geocaching. Középiskolások terepgyakorlatai.

A programban résztvevő diákok felkészítő foglalkozásokon vettek részt, ahol megismerkedhettek a tájékozódás alapvető fogásaival (térkép tájolása, iránymérések, előre-, hátra- és oldalmetszés). Megtanulták a térképet használni, térképolvasási ismereteket kaptak. Bemutattuk, hogyan kell alkalmazni a tájolót és a GPS-t, megismerték az eszközök működési elvét.

A tanulókat ezt követően kivittük egy jól ismert területre, ahol alkalmuk volt az elméleti ismereteket tanári kontroll mellett kipróbálni, rögzíteni. Az intenzív alkalmakkor viszont már ismeretlen terepen próbálhatták ki tudásukat, kisebb versenyek formájában. Az elméletben megtanultak végső rögzítése ekkor történt. A program végén együttműködve térképvázlatot készítettünk kisebb területekről.

Azt reméljük, hogy a foglalkozásokon és az intenzív alkalmakon szerepelt diákok környezeti ismeretei, környezettudatossága árnyaltabb lett, és a tanulóink elkötelezett hívei lesznek az ökológiai szemléletnek és a fenntartható fejlődésnek. A tanulók megismerkedtek egy olyan tudásterülettel, amely a pályaorientációjukhoz érdemi segítséget nyújt.