Menü megnyitása

Kádárkuti Emese

Születési év: 
1997
Lakhely: 
Pásztó
Tehetségterület: 
történelmi kutatás, jogászat, retorika

Kádárkuti Emese vagyok, a Salgótarjáni Bolyai János Gimnázium 11. osztályos tanulója. Mindig is a humán tantárgyak álltak közelebb a szívemhez, különösen a történelem érdekel. Kutatást végeztem az 1956-os pásztói eseményekről, illetve számos versenyen megmérettettem már magam. Úgy gondolom, hogy ismernünk kell a múltat ahhoz, hogy igazán értsük a jelen folyamatait és formálhassunk a jövőn.

A mostani projektem az, hogy retorikát tanuljak. Szeretnék fejlődni, bátran kiállni mások elé és összeszedetten, jól felépítve közölni a gondolataimat.  Ez sok gyakorlást igényel, de úgy gondolom, hogy megéri.

Kilencedikes korom óta jogásznak készülök, ami rengeteg lehetőséget rejt magában. Úgy érzem, hogy ez számomra az ideális pálya, hiszen egyszerre segíthetek másokon, összefüggések, okok után kutathatok és akár az idegen nyelvi tudásomat is felhasználhatom.

Mottóm: "Bármihez, amit megtehetsz, vagy megálmodsz, fogj hozzá! A merészségben zsenialitás, erő és varázslat rejlik." (Goethe)

Persze ezen kívül szükség van még egy jó adag kitartásra is.

Miért fontos számodra ez a program?
A programnak köszönhetően a világ dolgaira nyitott, érdekes és értékes embereket ismerhetek meg, akik hasznos tanácsokkal látnak el.

Mit kaptál eddig a programtól?
Minden egyes programon, összejövetelen való részvétel egy újabb ajtót nyitott ki számomra. A lehetőségek határtalanok. Megtanultam, hogy csak rajtam múlik, hogyan tudok élni velük.