Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Karácsonyi Gellért

Karácsonyi Gellért
9 éves - Budapest
Aegon – „Érd el a célodat!” különdíj
sakk

Gellértet kicsi korában minden érdekelte, de nem tudott elmélyülni igazán semmiben. Egy családi nyaralás alkalmával az apukája leült a testvérével sakkozni, Gellért pedig fél órán keresztül lenyűgözve nézte a játszmát. Négy és fél éves volt ekkor, édesapja azonnal megtanította neki az alaplépéseket, és rendszeressé váltak a sakkpartik apa és fia között.

Gellért a Kőbánya SC és a REAC igazolt játékosa. Az egyesületi edzések mellett magánórákon is sakkozik, Fekete József, Sinkovics Péter és Krizsány László nemzetközi mesterek foglalkoznak vele. Hat éves kora óta rendszeresen látogatja a Budapesti Regionális Sakkiskola hétvégi óráit, ahol Horváth József nemzetközi nagymestertől igyekszik ellesni a sakkozás fortélyait.

Gellért havonta három hetet jár az általános iskolába, egy hetet a Maróczy Géza Központi Sakkiskolába. Az egyhetes távollét leckéit hétvégén pótolja. Kitűnő tanuló.

Jelenleg a májusi Országos Korcsoportos Bajnokság döntőjére és a júniusi Diák Olimpia 1. korcsoportos országos döntőjére készül. Távlati tervek pályafutásával kapcsolatban, hogy eljusson korosztályos európai és világbajnokságokra, illetve játszhasson a világranglistát vezető Magnus Carlsen norvég sakkozóval. Az ösztöndíjat egyesületi - és magánedzések költségére, valamint a versenyeken való nevezési díjakra fordítja.

Legjobb eredményei:

  • 2010. Budapesti Óvodás Bajnokság: 1. hely
  • 2011. Budapesti Diákolimpia: 3. hely (két évvel idősebbek között)
  • 2011. Országos Rapid Bajnokság: 3. hely (1 évvel idősebbek között)
  • 2012. Budapesti Diákolimpia: 2. hely (1 évvel idősebbek között)
  • 2012. Magyar Országos Korcsoportos Bajnokság: 1. hely
  • 2012.Magyar Országos Korcsoportos Villám Bajnokság: 1. hely
  • 2012 novemberében Mariborban Gellért képviselte Magyarországot a korosztályos ifjúsági sakk világbajnokságon, ahol 136-ból 24. helyen végzett.


 

Kapcsolódó intézmény, szervezet: