Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Karácsonyi Kata

Karácsonyi Kata
7 éves - Budapest
Aegon – „Érd el a célodat!” különdíj
sakk

Kata hatévesen lett országos sakkbajnok. Akkor még csak egy éve tudott sakkozni. Testvérei közül kettő szintén versenyszerűen sakkozik, családjukban természetes és mindennapos tevékenység a sakkozás.

Jelenleg a Kőbánya SC igazolt játékosa, emellett egy éve rendszeresen látogatja a Budapesti Regionális Sakkiskola hétvégi óráit, ahol Pálkövi József nemzetközi mester foglalkozik vele.

2012-ben minden idők legfiatalabbjaként felvételt nyert a Maróczy Géza Központi Sakkiskolába: ezt a „rekordot” addig bátyja tartotta. Itt minden hónapban egy egész hetet sakkozással tölt, ahol az ország legtehetségesebb fiataljainak, korosztályonként 1-2 főnek van lehetősége tanulni. Edzői szerint kiemelkedő képességű, reményteljes, nagy jövő áll előtte.

Kata mesél a sakkozásról, élményeiről ebben a rövidfilmben.

Edzői és szülei szeretnék, ha Kata az Országos Korcsoportos Bajnokság elődöntőjéből a legjobb 10-ben jutna be a döntőbe 2013 márciusában, illetve ha bejutna a Diák Olimpia 1. korcsoportos országos döntőjébe. Katával kapcsolatban azt remélik, hogy a mindenkori legjobb női sakkvilágbajnoknak, Polgár Juditnak a teljesítményét lesz képes megközelíteni.

Az ösztöndíjat egyesületi - és magánedzések díjának, valamint a versenyeken való nevezési díjaknak a befizetésére fordítja.

Legjobb eredményei:

  • 2012. február, Országos Óvodás Bajnokság: 1. hely
  • 2012. április, Országos Korcsoportos Elődöntő: 4. hely (2 évvel idősebbek között)
  • 2012. június, Országos Villámbajnokság: 1. hely (2 évvel idősebbek között)
  • 2012. november, Világbajnokság: 33. helyezett (2 évvel idősebbek között), a 2006-ban születettek között holtversenyes 1. hely


 

Kapcsolódó intézmény, szervezet: