Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kerekes Csilla

Kerekes Csilla
Születési év: 
1995
Lakhely: 
Szeghalom
Tehetségterület: 
Képzőművészet, irodalom

Miért fontos számodra ez a program?
Elsősorban azért, mert számos tehetséges és különleges embert ismertem meg ennek a segítségével.

Miért érzed/érezted úgy, hogy szükséged van mentorra?
Őszintén szólva egy fél évvel ezelőtt nem éreztem, hogy szükségem lett volna, akkor még úgy gondoltam, hogy ez a program egy jó lehetőség, akkor meg miért ne vágjak bele?! Mára már tudom, hogy szükségem volt. Olyan dolgokat mutatott meg Eszter nekem, amiről azt sem tudtam, hogy léteznek, vagy azt gondoltam, egészen másképp léteznek.

Mitől más egy mentori segítség, mint egy tanári/szülői segítség?
Ez egy érdekes kérdés főleg a számomra. Engem 12 éve a nagynéném tanít a művészeti iskolában. Úgy gondolom, hogy remek tanár, vele csináltam meg a rajz-érettségimet és vele versenyeztem végig a fél országot, úgy gondoltam, semmi szükségem nincs arra, hogy máshová menjek. Végül ő általa kerültem be a programba is, és megtanulhattam, hogy mindig van mit tanulni. Az új lehetőségekre mindig nyitottabbak vagyunk egy új embertől. Eszternek soha nem mondtam olyan könnyen azt, hogy nem tudom.

Miért ajánlanád egy barátodnak, hogy keressen mentort?
Azért, mert ez élete egyik legjobb döntése lehet. Itt nem az a lényeg, hogy elmentek egy múzeumba és az érettségi követelményeknek megfelelően elemzitek a Mona Lisa-t, hanem hogy találsz valakit, aki megért, akivel órákig el tudsz beszélgetni és jó esetben még segíteni is tud és lehetőségeket biztosítani.

Mit kaptál eddig a programtól?
Úgy gondolom, szakmailag és emberileg is rengeteget fejlődtem, rengeteg ajtót nyitottak meg előttünk az élet minden területén, az már csak rajtunk áll, hogy bemegyünk-e rajta vagy nem. De számomra a legfontosabb dolgok mégis a barátok és a hosszas nevetések voltak.

További gondolataim: 
"Soha ne mondjuk, hogy elég, hiszen ott a lehetőség, hogy többet kapjunk." Az ilyen idézetekért imádom a Grace-klinikát. De tényleg azt gondolom, hogy soha nem szabad azt gondolnunk, hogy már mindent láttunk, és hogy már nem tudunk fejlődni. Ezt csak az olyan emberek mondják, akik félnek a változástól.

Adatlap: